Atletika i gimnastika 28.09.2017. 22:10. Zadnja izmjena: 29.09.2017. 07:47.

Gimnastika

Filip Ude uoči Svjetskog prvenstva u gimnastici

U kanadskom Montrealu će se od 2. - 8. listopada održati Svjetsko prvenstvo na kojem će nastupiti i naš najbolji sportaš i gimnastičar FILIP UDE, član GK Marijan Zadravec Macan Čakovec. Pokušat će izjednačiti ili pak nadmašiti svoj najbolji rezultat koji je postigao 2014. godine – drugo mjesto u kineskom Nanijgu. 

Usprkos virozi i općenito lošem zdravstvenom stanju naš najbolji gimnastičar protekli je tjedan boravio u Rusiji, u nacionalnom gimnastičkom centru Ozero Krugloye na pripremama, gdje je trenirao s klupskom kolegicom Tijanom Tkalčec, sve to pod budnim okom trenera Igora Kriajimskog i Maria Vukoje. Viroza s kojom je otputovao u Rusiju kasnije se je proširila i na pluća. Uz sve tradicionalne načine liječenja u pomoć 31-godišnjem Čakovčaninu priskočio je i medicinski tim ruske reprezentacije.

Zahvaljujući njihovoj kineskoj akupunkturi Ude se je počeo bolje osjećati i trenirati pod punim opterećenjem pa su njegove vježbe na konju s hvataljkama izgledale vrlo dobro. Treneri Kriajimski i Vukoja rekli su da je unatoč narušenom zdravstvenom kartonu Filip Ude uspio odraditi dio planiranih priprema u Rusiji. Put Kanade „čakovečka ekspedicija“ krenula je 27. rujna.


Prije odlaska u Montreal Ude je odradio nekoliko treninga u dvorani NGC-a  Aton Nedelišće, a rekao je kako si ne stvara pritisak da bi nakon olimpijskog, svjetskog i europskog srebra na konju s hvataljkama trebao osvojiti zlato. - Sigurno da svi sportaši koji su na nekoj vrhunskoj razini i koji imaju veći cilj, žele zlato. I ja želim odličja, ali moram reći da ne znam koja su mi očekivanja jer sam drugi tjedan pod virozom. Kada dva puta dnevno trenirate nemate vremena za odmor. Dobro je da zdravstveno stanje ide na bolje, a koliko dobro saznat ćemo tek u Kanadi, rekao je Ude i dodao da će biti sretan ako napravi planiranu vježbu od početka do kraja.