Atletika i gimnastika 18.07.2016. 07:59. Zadnja izmjena: 19.07.2016. 13:02.

Gimnastika

Filip Ude ušao u zadnju fazu priprema uoči Olimpijskih igara

Nakon nastupa u Anadiji gdje je na Svjetskom kupu osvojio srebrno odličje s novom vježbom konja s hvataljkama, naš najbolji gimnastičar Čakovčanin FILIP UDE odradio je pretposljednju fazu priprema sa svojim stručnim stožerom tri tjedna u NGC-u Aton Nedelišće. Posljednju fazu priprema odradit će u Rusiji gdje će se desetak dana pripremati u njihovom, olimpijskom centru s njihovom reprezentacijom.

Osvajač olimpijskog, svjetskog i europskog srebra poručio je da su posljednja tri tjedna maksimalno iskorištena i da je zadovoljan dosadašnjim tijekom priprema. - Nakon Anadije puno smo radili na otklanjanju uočenih nedostataka iz prvog dijela sezone, sada sam napokon zadovoljan jer sve ide po planu“ rekao nam je Ude i dodao kako je u samo tri tjedna odredio količinu vježbi koje inače odradi u tri mjeseca. Najavio je kako će u Rusiji s njihovom reprezentacijom odraditi dva kontrolna natjecanja da malo osjeti i natjecateljsku atmosferu. Trener Igor Kriajimski jedva čeka odlazak u Rio i nastup Filipa. 

- Osjećamo pritisak ali u pozitivnom smislu – kao sinkronizaciju tijela i glave u fokusu prema jednom cilju, rekao je. Ponovio je također kako se forma tempira kao i prije svakog natjecanja, a o očekivanjima od nastupa u Riu rekao je kako ne voli prognozirati, ali obećaje kako će u Brazilu Ude dati sve od sebe da napravi rezultat koji se od njega očekuje. I drugi trener Mario Vukoja koji će u Riu biti i kao sudac na svojim trećim OI-a, potvrdio je timsku usmjerenost k jednom cilju. - Prvi zadatak je odraditi besprijekorno kvalifikacije, pa smo i treninge najviše usmjerili na taj pritisak koji će biti upravo u kvalifikacijama,rekao je Vukoja. S obzirom na to da između kvalifikacija i finala ima osam dana, sva snaga biti će usmjerena upravo na kvalifikacije, iza toga biti će za oporavak dosta vremena“zaključio je.

U ruskom olimpijskom centru „Ozero Krugloe“ Filip Ude će boraviti do 27. srpnja, centar je u blizini zračne luke Šerementjevo, 40 kilometara od Moskve, u šumi, izoliran od gradske vreve. U njemu ruski reprezentativci provode 200-tinjak dana u godini to je standardna baza za posljednje brušenje forme prije svih velikih natjecanja, prvenstveno zbog radne atmosfere i vrhunskih uvjeta za oporavak. 29. srpnja Filip Ude i njegov stručni stožer putuju za Rio de Janeiro, podium trening biti će održan 3. kolovoza, a kvalifikacije tri dana iza toga - 6. kolovoza. Finale vježbe konja s hvataljkama, nadamo se s našim olimpijcem i najboljim međimurskim sportašem u njemu na rasporedu je 14. kolovoza.