Atletika i gimnastika 10.04.2019. 11:57. Zadnja izmjena: 10.04.2019. 11:59.

Gimnastika

Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan: Čakovčani odlaze na Europsko prvenstvo

U poljskom Szczecinu od 6. do 14.travnja u tijeku je Europsko prvenstvo u gimnastici na kojem nastupa i hrvatska reprezentacija u čijem su sastavu Tijana Tkalčec i Filip Ude, reprezentativci čakovečkog Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan. Tim je povodom u NGC-u Aton u Nedelišću održana tradicionalna konferencija za medije na kojoj su prezentirane prognoze i razmišljanja odgovornih u klubu, kao i samih gimnastičara.

Direktor Mario Vukoja najavio je da će Tijana Tkalčec nastupiti na preskoku, a Filip Ude na konju s hvataljkama te višeboju, prvi put nakon tri godine. Bit će to provjera koliko je dobar na svim spravama uoči kvalifikacijskih turnira za OI-e i Svjetskog prvenstva, koje će se za šest mjeseci održati u Stuttgartu i na kojem će 'tražiti' vizu za Tokio 2020. godine. „Na dva načina ćemo tražiti Filipov četvrti nastup na OI-a. Ili putem višeboja ili na konju s hvataljkama kroz svjetske kupove ili Europsko prvenstvo iduće godine“, kazao je Vukoja.

Trener Igor Krijažimski nastup u Poljskoj smatra odličnim ispitom prije lipanjskih Europskih igara u Minsku. “Filip se mučio s ozljedama, ali on se u svojim godinama još uvijek može natjecati na najvišoj razini“. Za Tijanu je izjavio da je nakon duže pauze od gimnastike teško odmah očekivati veliki rezultat. Tijana Tkalčec pak je podsjetila da je posljednji puta na Europskom prvenstvu nastupala 2013. godine, da su sada bolest i ozljede iza nje te se nada da će takao biti i dalje. Filip Ude je govoreći o nastupu na višeboju rekao kako će s 33 godine biti najstariji gimnastičar koji ga vježba. Podsjetio je na sitne ozljede koje su ga pratile kroz karijeru te da će EP pokazati gdje je pola godine prije nastupa na SP-u.

Uz to, na konferenciji su predsjednik čakovečkog kluba Željko Jakopec i predsjednik Uprave Vajde Čakovec Alen Kajmović potpisali sporazum o jednogodišnjem srebrnom sponzorstvu. Vajda je i do sada bila jedan od važnih i među prvim klupskim sponzorima, dok je Alen Kajmović poručio kako je u tradiciji Vajde da podržava najbolje.