Atletika i gimnastika 21.02.2020. 11:18. Zadnja izmjena: 21.02.2020. 11:21.

Konj s hvataljkama

GIMNASTIKA: Filip Ude u punom pogonu

Filip Ude ponovo je u punom pogonu, teška ozljeda koja ga je na duže vrijeme odvojila od treninga je prošlost, a konj s hvataljkama sada mu je svakodnevica.

- S obzirom da još uvijek postoje šanse za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, trebamo pokušati sve za plasman, rekao nam je sportski direktor čakovečkog Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec-Macan“ i jedan od trenera Mario Vukoja. Na prvom testu je već sada, na nastupu na Svjetskom kupu u australskom Melbourneu  (od 20. do 23. veljače), a slijede nastupi i na SK-u u Bakuu i Dohi.

S tih natjecanja samo pobjednici idu u Tokio. Postoji još šansa i na Europskom prvenstvu u lipnju u Bakuu, ali bi bolje bilo plasman na OI realizirati ranije. S Vukojom smo prisustvovali treningu i vježbi s kojom će Filip nastupiti u Australiji. Vježba je u potpunosti uspjela. - Ako vježba završi i u Australiji kao na treninzima, nitko sretniji od nas, kaže M. Vukoja. - Dok god ima šanse za nastup u Tokiju, pokušat ću je iskoristiti. Dobro sam pripremljen i motiviran, ozljeda je prošlost, a Melbourne prva prilika, dodao je F. Ude.