Atletika i gimnastika 20.10.2020. 09:13. Zadnja izmjena: 20.10.2020. 09:14.

CROGYM liga

Gimnastika: Filip Ude ukupni pobjednik

Filip Ude najboljim rezultatom u trećem, posljednjem kolu CROGYM lige potvrdio je naslov ukupnog pobjednika jedinstvenog gimnastičkog natjecanja kod nas. Nakon što je slavio u 2. kolu koje je bilo održano u Nedelišću, član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan za svoju izvedbu u 3. kolu je dobio ocjenu 14.800 što je bilo i više nego dovoljno da ga se proglasi prvim pobjednikom CRO-GYM lige. 34-godišnjak iz Čakovca je nastupao posljednji, osmi, i gledao je kakve su prezentacije imali direktni konkurenti; najbolji sportaš Hrvatske za prošlu godinu Tin Srbić i Jakov Vlahek.

Treneri Igor Kriajimski i Mario Vukoja kazali su kako je Ude pokazao za što je sve sposoban. - Ima priliku, ima želju, samo je trebao biti strpljiv. Dobro radi, a osvajanje CRO-GYM lige je dokaz da smo na dobrom putu - kratak je bio Kriajimski. Vukoja je pak imao i dodatni zadatak, kao dopredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza bio je zadužen za provođenje CRO-GYM lige.

- Nakon Svjetskog kupa u Mađarskoj kada su ga milimetri dijelili od zlatne, a na kraju je osvojio drvenu medalju, vjerovali smo kako će sve doći na svoje. Bili smo u pravu, osvojio je ligu i pokazao da nije za otpis, izjavio je Vukoja. Govoreći o trenutačnoj formi poručio je kako je to na razini kojom bi na Olimpijskim igrama bio ozbiljni konkurent, a sada se žele maksimalno fokusirati za Europsko prvenstvo na kojem priželjkuju borbe za medalje. S time je definirana lista onih koji će braniti boje Hrvatske na smotri starog kontinenta: Ude, Seligman, Benović, Srbić i Vlahek. Trener i sportski direktor GK Marijan Zadravec Macan dotaknuo se i drugog našeg “konjaša”, mladog juniora Marka Samboleca.

Izvor: tj