Atletika i gimnastika 03.07.2019. 08:01. Zadnja izmjena: 03.07.2019. 08:02.

Čakovčani nastupili

Gimnastika: Mladi Čakovčani u Sisku su dominirali u mlađim kategorijama

PRVENSTVO HRVATSKE, SISAK: Čakovčani osvojili pregršt medalja

U Sisku su nedavno održana čak dva gimnastička natjecanja, 28. višebojsko i pojedinačno prvenstvo Hrvatske te 2. kolo Kupa regije Sjever, na kojima je nastupilo više od 350 gimnastičarki i gimnastičara iz cijele Hrvatske. Među njima bili su i predstavnici čakovečkog Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, koji su postigli odlične rezultate na oba natjecanja.

Na Prvenstvu Hrvatske mlađi kadeti GK-a Marijan Zadravec Macan, Andro Crnčec, Erik Kovačić, Jan Fišter, Luka Novak, osvojili su osam pojedinačnih medalja. Andro Crnčec osvojio je jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju, Erik Kovačić, dvije srebrne, Jan Fišter osvojio je po jednu zlatnu, srebrnu i brončanu medalju, dok je Luka Novak osvojio jedno zlato. Dečki su bili najuvjerljiviji na parteru gdje su osvojili sva tri prva mjesta. U juniorskoj konkurenciji nastupili su Luka Sedmak, David Đuran i Marko Sambolec, koji su osvojili četiri medalje. Luka je osvojio dvije brončane medalje, Marko jednu srebrnu, dok je David jednom bio brončani. U seniorskoj je konkurenciji nastupila samo Tijana Tkalčec, koja je uvjerljivo obranila prošlogodišnji naslov u preskoku. Rezultati bi sigurno bili još i bolji da su nastupili Antonio Vuk te Lea Ružić i Luna Sakač, kojih nije bilo u Sisku zbog ozljeda, odnosno, bolesti. Trener Igor Krijažimski zadovoljan je nastupom:-Pokazali su visoku razinu spremnosti i očekujemo od njih još bolje rezultate u predstojećim godinama.

KUP REGIJE SJEVER: Suvereno prvi

Nakon državnog prvenstva, u istoj je dvorani održano i 2. kolo Kupa regije Sjever, nakon kojeg su mlađi kadeti čakovečkog kluba učvrstili prvu poziciju te će se sasvim sigurno plasirati na završnicu Kupa. Odlični su bili u kategoriji kadeta C program Dario Radek, Erik Trajbar, Noel Novak i Dominik Vidović, koji su uvjerljivo osvojili ekipno prvo mjesto, s time da su i pojedinačno bili ispred konkurencije jer je Noel osvojio prvo mjesto, Erik treće, Dominik četvrto, a Dario sedmo mjesto. U ženskoj konkurenciji nastupile su Ema Kranjec, Tena Župančić, Ella Strahija, Ella Sekirnik i Mia Končić u kategoriji mlađih juniorki C program, osvojivši peto mjesto te Lana Kirić, Zala Bedić, Ida Mihalović i Ema Radek u kategoriji kadetkinja C program, koje su osvojile šesto mjesto. Na natjecanju su još nastupile i Lorena Lukman te Leona Radek u kategoriji juniorki C program. Nastup je kratko prokomentirao i trener Mario Vukoja:- Dečki su u svojim kategorijama uvjerljivo osvojili prva mjesta, što je samo dokaz da se u klubu kvalitetno radi te da smo na dobrom putu da stvorimo Filipove sportske nasljednike. Ostala su još dva kola i nadamo se da će najesen biti još spremniji te potvrditi naslove prvaka u svojim kategorijama.

Trenerica Tatjana Goverdovskaja na kraju je samo dodala:-Naši dečki su osim akrobatike pokazali i visok stupanj ritmičnosti te su zasigurno pokazali najviše elegancije na natjecanju.

Izvor: av