Atletika i gimnastika 22.05.2019. 12:09. Zadnja izmjena: 22.05.2019. 12:10.

Kup Hrvatske Regije sjever

Gimnastika: Mladi Međimurci odlični u Nedelišću

U Nedelišću je nedavno održano 1. kolo Kupa Hrvatske Regije Sjever na kojem je sudjelovalo više od dvjestotinjak natjecatelja iz devet klubova s područja sjeverne Hrvatske. Ukupno će se održati tri kola, a najbolji pojedinci će dobiti priliku sudjelovati na završnici Kupa Hrvatske. Na natjecanju su boje Međimurja branili članovi Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan i ostvarili odlične rezultate, a za natjecanje su ih pripremali treneri Igor Krijažimski, Tatjana Goverdovskaja, Matija Novak i Marija Zadravec.

Univerzalni program mlađi kadeti: 1. mjesto Jan Fišter, 3. mjesto Erik Kovačević, 4. mjesto Andro Crnčec, 5. mjesto Luka Novak, a uz to su osvojili i ekipno prvo mjesto.

  • „C“ program kadeti: 1. mjesto Dominik Vidović, 2. mjesto Noel Novak, 4. mjesto Erik Trajbar, 7. mjesto Dario Radek te su također u ekipnom plasmanu zauzeli prvo mjesto.
  • „C“ program kadetkinje: 5. mjesto ekipno u sastavu Lana Kirić, Zara Bedić, Iva Mihalović i Ema Radek
  • „C“ program mlađe juniorke: 4. mjesto ekipno u sastavu Ema Kranjec, Ruta Kontrec, Ella Strahija, Ena Škoda, Mia Končić i Tena Župančić
  • „C“ program juniorke: 15. mjesto Lorena Lukman, 16. mjesto Leona Radek

Prije samog 1. kola Kupa Hrvatske održano je kontrolno natjecanje, također u Nedelišću, na kojem je nastupilo preko četiristo mladih gimnastičara i gimnastičarki iz cijele Hrvatske. Natjecanje je to na kojem uglavnom sudjeluju mladi gimnastičari i gimnastičarke koji se ne natječu u službenim gimnastičkim natjecanjima te im je to prvi nastup na nekom natjecanju i prilika da okuse čari sportskog nadmetanja.

Izvor: mj