Atletika i gimnastika 23.02.2019. 08:15. Zadnja izmjena: 23.02.2019. 08:15.

Čakovec

KROS LIGA GLOBETKA 2019.: Rekordan broj natjecatelja već u prvom kolu

Rekordnim odazivom započelo je prvo ovogodišnje kolo Kros lige Globetka, koja se već osmu godinu za redom održava u sjeverozapadnom dijelu grada Čakovca. Iako je temperatura bila stupanj iznad ništice, to nije spriječilo čak 209 sudionika da po hladnom vremenu i stazi prekrivenoj snijegom sudjeluje u čakovečkoj Globetki.

Na 7,8 km pobjednica je kod žena bila Martina Bezek iz Murskog Središća, trenutno najspremnija međimurska dugoprugašica, dok je kod muškaraca pobijedio Andrej Hladnik iz Preloga, novo ime na međimurskim trkačkim stazama. U utrci na 3,6 km prvo mjesto osvojila je prošlogodišnja pobjednica, Ana Dobša iz Čakovca, dok je na istoj dionici kod muškaraca uvjerljivo pobijedio Saša Horvat iz Preloga. Po prvi puta natjecali su se i hodači, njih sedmero, a u cilj je prva stigla Ivanka Horvat iz Malog Mihaljevca.

Hrabri trkači i hodači, koji su se natjecali na iznimno niskoj temperaturi, nakon utrke nakon utrke okrijepili su se kuhanim vinom i čajem, za koje se pobrinuo Restoran Kristal iz Čakovca, kao i svih dosadašnjih sezona.

Iduće kolo održat će se u utorak 5. ožujka s početkom u 17 sati, a budući da se utrka održava uoči Dana žena, organizator je uz pomoć donatora svim pripadnicama ženskog spola pripremio prigodne poklone, koje će im uručiti nakon ulaska u cilj.

Izvor: md