Atletika i gimnastika 05.12.2017. 23:17. Zadnja izmjena: 05.12.2017. 23:17.

Gimnastika

Mario Vukoja potpredsjednik Tehničkog odbora muške sportske gimnastike

U Splitu je održan redovni 27. izborni Kongres Europske gimnastičke federacije – UEG, domaćin kojeg je brojnim europskim gimnastičkim uglednicima bio predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Čakovčanin Stevo Tkalčec.

Svi sudionici Kongresa izrazili su veliko zadovoljstvo odličnom organizacijom od strane Hrvatskog gimnastičkog saveza što će u mnogome pomoći kandidaturi Hrvatske oko dobivanja organizacije Europskog prvenstva 2021.godine. No već sada hrvatska gimnastika ima razloga za slavlje, u Splitu je HGS primio dva velika priznanja.

Prvo je imenovanje Čakovčanina Maria Vukoje u Tehnički odbor za mušku sportsku gimnastiku, gdje će u idućem četverogodišnjem mandatu vršiti odgovornu dužnost dopredsjednika. Dobio je 100% podršku svih delegata, što je značajan podatak. - Izbor je dokaz mog rada u posljednje četiri godine, dobre ideje koje su se pojavile u prošlom, sazivu sigurno ćemo realizirati, a radit ću i na dovođenju kampova u Hrvatsku, na razvijanju gimnastike u regiji te ćemo voditi računa o svim granama gimnastike, poručio je Vukoja.

Drugo priznanje je ono iz Europske gimnastičke federacije, od svih 250 delegata Kongresa, a tiče se odlične organizacije. - Svima smo dokazali da nas u Hrvatskoj s pravom smatraju jednim od najuspješnijih saveza. Ovo je sigurno dobar vjetar u leđa za našu kandidaturu za dobivanje organizacije EP-.a 2021.godine, rekao je predsjednik HGS-a Stevo Tkalčec. Novoizabrani pak predsjednik UEG-e Farid Gayibor iz Azerbajdžana najavio je intenziviranje suradnje s HGS-om. - Prije ovog Kongresa poznavali smo Hrvatsku kao zemlju turizma i uspješnih sportaša, sada je poznajemo kao zemlju koja je svoje turističke kapacitete uspješno spojila s organizacijom sportskih evenata.