Atletika i gimnastika 14.07.2020. 08:56. Zadnja izmjena: 14.07.2020. 08:56.

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske

Medaljama se okitili Ana Dobša, Karlo Bogdan i Mladen Ignac

Dvodnevno Pojedinačno atletsko prvenstvo Hrvatske u kategoriji mlađih juniorki i juniora održano je proteklog vikenda na stadionu SRC Mladost po lijepom i ugodnom vremenu. Natjecanju su se, zbog nedostatka termina uvjetovanih situacijom s korona virusom, priključili  i najbolji dugoprugaši Hrvatske koji su nakon posljednje discipline mlađih juniora prvog dana pod reflektorima odradili Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u utrci na 10000 m u kategoriji seniorki i seniora te juniorki i juniora. Osim dobrih vremenskih uvjeta pažnju su plijenila i novouređena atletska borilišta stadiona Mladost, a prije nego su natjecanja započela sve prisutne je pozdravio i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, Ivan Veštić. Odlične uvjete za natjecanje na najbolji mogući način iskoristio je domaćin, Atletski klub Međimurje, koji je uz pomoć Zbora atletskih sudaca Međimurja kojima je dijelom pomogao i Zbor iz Varaždina, organizirao najbolje natjecanje u svojoj povijesti do sada. Pohvale su stizale sa svih strana ali i iz vrha saveza, pa će u Čakovcu ovakva natjecanja u godinama koje slijede biti uobičajena.

Odlične rezultate postigli su predstavnici međimurskih atletskih klubova, članovi AK Međimurje, AK Mursko Središće i AK Nedelišće. Osvojili su tri medalje, što je u konkurenciji od 400 atletičara iz 42 atletska kluba veliki uspjeh. Srebrne medalje osvojili su Ana Dobša, članica Međimurja i Karlo Bogdan, član Murskog Središća. Ana je srebro osvojila u utrci mlađih juniorki na 800 metara, dok je Karlo medalju osvojio u utrci na 100 metara za mlađe juniore. Treću medalju, brončanu, na 10000 metara osvojio je Mladen Ignac, član Međimurja. Odličan plasman ostvario je i Matija Novak, također iz kluba Međimurje, koji je na 100 metara za mlađe juniore osvojio četvrto mjesto.

Vrijedi spomenuti i odlična peta mjesta Karla Bogdana na 200 m, Matije Novaka u skoku u dalj, Marlene Babić (Međimurje) u troskoku, Magdalene Lončar (Međimurje) u bacanju kladiva, te šesta mjesta Tea Turka (M.Središće) finalista utrke na 100 m, Mie Florjanić (Nedelišće) u skoku u vis i Tene Marodi u utrci na 800 m. Odličnu utrku na 10000 m u konkurenciji sa mnogo mlađim suparnicama istrčala je Nada Siladi, članica AK Međimurje osvojivši pritom 7. mjesto.