Atletika i gimnastika 18.01.2017. 08:49. Zadnja izmjena: 18.01.2017. 08:49.

Gimnastike

Podrška regionalne i lokalne samouprave projektu Idemo u Tokio

U Gimnastičkom klubu „Marijan Zadravec Macan“ Čakovec ništa ne prepuštaju slučaju. Odmah nakon novogodišnjih praznika krenuli su u realizaciju već ranije najavljenog projekta „Idemo u Tokio“ i na press konferenciji za novinare potpisan je Ugovor o sufinanciranju toga projekta. Međimurska županija, Grad Čakovec i Općina Nedelišće potpisnici su tog Ugovora s čakovečkim klubom, gdje je i dalje glavni cilj da Međimurje, Čakovec i Nedelišće po četvrti puta za redom imaju svog olimpijca, u ovom slučaju Filipa Udea. Klub će tako u ovom olimpijskom ciklusu moći računati na podršku u planu da po četvrti puta za redom pošalje svog člana na OI-e. Ugovor je nastavak suradnje projekta odlaska na OI-e 2016.godine u Rio de Janeiro.

Na svečanom potpisivanju ugovora u NGC-u Aton Nedelišće međimurski župan Matija Posavec rekao je da je Filip Ude jedan od naših najboljih sportaša i da je primjer mnogima – „Ono što je učinio vlastitim žuljevima treba prepoznati i valorizirati, a Međimurska županija to čini“ naglasio je. Govoreći o nastavku suradnje koja traje od samih Filipovih početaka bavljenja gimnastikom Posavec je rekao da zaslužuje svaku podršku, posebice u lovu na toliko željeno zlato na OI-a. Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač zahvalio je gimnastičkom klubu i Filipu Udeu na svemu što je do sada učinio na promociji gimnastike i sporta kao zdrave aktivnosti, ali i svoga grada Čakovca.

Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania rekao je kako je Općina prepoznala važnost ovakvog jedinstvenog projekta, ali i projekta gimnastike, pa se je od samog početka uključila u njega. Predsjednik GK Marijan Zadravec – Macan Željko Jakopec naglasio je kako je klub sa svojih 400 članova najuspješniji klub u Hrvatskoj.

Na kraju se je međimurski olimpijac i najbolji sportaš Filip Ude zahvalio na dosadašnjoj potpori Županije, Grada Čakovca i Općine Nedelišće:Podrška koju imam mi puno znači jer se mogu mirno pripremati za velika natjecanja i fokusirati na svoje nastupe. Daljnji ciljevi i planovi ostaju nepromijenjeni, želim sudjelovati na četvrtim uzastopnim OI-a u Tokiju. Uvijek sam govorio, a to mi je veliki životni cilj, nastupiti na svojim četvrtim Igrama. Dati ću sve od sebe, nemam nikakvih ozljeda, osjećam se super i jedva čekam da počne službena sezona i da sve što govorim pokažem i dokažem svojim djelima“, rekao je vlasnik olimpijskog, svjetskog i europskog srebra.

Potpisivanju Ugovora nazočili su i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec, međimurski dožupan Zoran Vidović, zamjenici čakovečkog gradonačelnika Mario Medved i Romano Bogdan i predsjednik Zajednice sportova Grada Čakovca Bojan Ružić.