Atletika i gimnastika 26.04.2016. 12:36. Zadnja izmjena: 26.04.2016. 12:54.

Zajedno do Ria

Pripreme Filipa Udea za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, cilja se na zlatno odličje

U Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan Čakovec „znaju svoj posao“. Pred četiri godine odmah nakon OI Londonu, najavili su i odmah krenuli u novu akciju – „ZAJEDNO DO RIA“ - akciju koja je točno 100 dana pred početak OI u Rio de Janeiru došla do cilja - Filip Ude plasirao se na svoje treće Olimpijske igre, ovaj puta nakon Pekinga i Londona, u Rio de Janeiro.

Tim povodom u čakovečkom klubu, u SGC-u Aton Nedelišće održana je konferenciju  kojoj su prisustvovali i međimurski župan Matija Posavec, čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, predsjednici Zajednice sportova Međimurja i Grada Čakovca Mato Kljajić i Bojan Ružić, predsjednik HGS-a Stevo Tkalčec i mnogobrojni sponzori koji su u protekle četiri godine uspješno pomagali u realizaciji akcije „Zajedno do Ria“. U ime kluba pozdravili su ih i zahvalili na podršci, te najavili akcije do početka OI, predsjednik Željko Jakopec, sportski direktor Mario Vukoja, trener Igor Kriajimskii i Filip Ude koji je između ostaloga rekao: “Ostvario sam još jedan zacrtani cilj i sad se konačno mogu posvetiti treninzima na konju s hvataljkama. Pripremam vježbu s kojom se mogu popeti na postolje. U životu se moraju postaviti najviši ciljevi, tako i u sportu, moj je sportski cilj osvajanje odličja na najvećim natjecanjima, ovaj puta zlatnog na OI U Riu, te nastup na još jednim OI 2020.godine u Tokiju.“

Sportski direktor Mario Vukoja iznio je nekoliko interesantnih podatak iz projekta „Zajedno do Ria“ – održano je više od 3800 sati treninga, više od 1600 treninga, Filip Ude je nastupio na 33 velikih natjecanja, bio u 26 finala, osvojio je 15 medalja i svjetsko srebro. 100 dana pred početak OI U Rio de Janeiru gdje će Filip vježbati samo na konju s hvataljkama predviđeno je 300-tinjak sati priprema u dvoranama, 140-ak treninga, dva mini ciklusa priprema i pet natjecanja: SK Osijek (28.4.-1.5.), SK Varna (12.5.-15.5.), EP Bern (22.5.-29.5.) i SK Anadia (23.6.-26.6.). Iza toga slijedi put u Rio de Janeiro gdje će se od 5. do 21. 8. održati 31. ljetne Olimpijske igre.

Prije početka konferencije za štampu minutom šutnje odana je počast nedavno preminulom poznatom sportskom djelatniku, jedno vrijeme i predsjedniku čakovečkog GK Marijan Zadravec-Macan, prof. Anti Dragiću.