Atletika i gimnastika 18.06.2020. 09:23. Zadnja izmjena: 18.06.2020. 09:27.

Utrka

Subota, 20. lipnja: Regulacija prometa tijekom noćne utrke Čakovečki noćni cener

Ove subote 20. lipnja u Čakovcu će se održati utrka na 5 i 10 kilometara čime će petstotinjak trkača dočekati najtoplije godišnje doba startajući točno u 21:44 h kada kalendarski počinje ljeto.

Najkraću noć i najduži dan u godini, ali i prvu sportsku manifestaciju u Čakovcu nakon korona krize započet ćemo sa zdravim duhom u zdravom tijelu na startu u Zrinsko-frankopanskoj ulici kod pansiona „Japa“ u smjeru Varaždina.

Cilj za obje utrke nalazi se na Trgu Republike gdje će finišere dočekati medalje i vjerujemo, brojni građani.

Promet će biti reguliran od strane vatrogasaca i policije, te će se etapno propuštati vozila i pješaci, a zbog velikog broja sudionika molimo sve građane za strpljenje i oprez, te praćenje uputa od strane redara i službenog osoblja. Prolazak službenih vozila utrke, Suzuki Vitare i motocikla Katane označit će dolazak najbržih trkača na obje trase. 

Grđane molimo da od 21:30 do 23:00 sata izađu i podrže gotovo šest stotina trkača i sudionika na utrci i povratak sporta u Čakovec!

Zatvorene ulice

  • Zatvara se Mihovljanska ulica iz smjera Novo selo Rok, gdje će se vozila preusmjeriti u Športsku ulicu prema Mihovljanu. Promet iz smjera Belice u Ulici bana Josipa Jelačića preusmjerit će se prema Sajmištu kroz Ulicu A. Schulteissa (kod Zavoda za zapošljavanje).

Obavijesti za trkače:

  • Prezumanje startnih paketa biti će u petak, 19. lipnja u zgradi Scheier od 18 do 20 sati, u subotu 20. lipnja od 10 do 12 sati te od 18 pa do 21 sat. Paketi se preuzimaju uz predočenje identifikacijskog broja. 

Kao parking za trkače se preporuča korištenje javnog parkinga kod bivšeg MTČ-a, u krugu Aurore, te ostali javni parking u gradu. 

TRASA:

Od starta ispred pansiona „Japa“ u smjeru Varaždina utrka se nastavlja po Zrinsko-frankopanskoj ulici do Globetke, te kroz Ulicu braće Graner i Neumanovu natrag na Zrinsko-frankopansku s koje se skreće u ulicu Ivana Novaka (utrka na 10 km, dok 5 km nastavlja ravno prema cilju). Trči se ulicom Ivana Novaka do ulice Otokara Keršovanija, kod rotora na Trgu Eugena Kvaternika skreće se u ulicu kralja Tomislava prema Mihovljanskoj (kod Raiffesen banke). Nastavlja se Mihovljanskom ulicom kroz Istarsko naselje te skretanjem u ulicu ZAVNOH-a, gdje će se napraviti krug kroz Ulicu Rudolfa Horvata, pokraj bolnice natrag na ZAVNOH-a kroz Marofsku ulicu. Nastavlja se preko dva rotora (kod bolnice i pošte) prema Svetojelenskoj gdje se skreće u ulicu Franje Punčeca do Planinarskog puta iz kojeg se skreće lijevo prema cilju.

Izvor: kb