Atletika i gimnastika 10.09.2018. 08:22. Zadnja izmjena: 10.09.2018. 08:27.

Svjetsko prvenstvo

Terme Sveti Martin domaćin vrhunskim atletičarima

Najbolji svjetski ultramaratonci i ultramaratonke ove subote, 8. rujna sudjelovali su na Svjetskom prvenstvu u trčanju na 100 kilometara za žene, muškarce i veterane u Toplicama Sveti Martin. Start i cilj utrke bio je ispred hotela Golfer Life Class Termi Sveti Martin, koje su kao domaćin utrke, ugostile 500- tinjak trkača iz 41 zemlje. Trčalo se prema Brezovcu, odnosno prema Svetom Martinu na Muri gdje su se natjecatelji, njih 167 u muškoj kategoriji, 115 u ženskoj i 101 veteran, okretali i vraćali istim putem prema hotelu.

Svoju podršku natjecateljima je dao i Gari Cappelli, ministar turizma Republike Hrvatske koji je s organizatorima bodrio natjecatelje. Cappelli je ujedno izjavio kako je ovaj događaj važan za razvoj kontinentalnog turizma, a svim je natjecateljima zaželio sreću u budućim pothvatima.

Svoju podršku od same pripreme ove jedinstvene manifestacije dao je i župan Međimurske županije, Matija Posavec koji je od samog početka prepoznao važnost ovog događaja za cijelu regiju. - Ovo je samo dokaz da Međimurje svojim posjetiteljima nudi zaista izvrsne uvjete za raznolike aktivnosti na otvorenom. Organizacija još jednog Svjetskog prvenstva važan je dio promocije jer još jednom potvrđujemo da je riječ o pravoj sportskoj destinaciji, što dokazuju i brojke noćenja i dolaska gostiju od čak 16% za prvih osam mjeseci ove godine u usporedbi s prošlom. Stoga našu turističku destinaciju predstavljamo sloganom „Međimurje u pokretu“- čime se daje puno prostora sportskim sadržajima, ali i prostora za upoznavanje kontinentalne turističke destinacije.“ Župan Posavec, čestitao je svim natjecateljima, trenerima i svima koji su bili dijelom ove izuzetne manifestacije.

Što se tiče samih rezultata, pojedinačni poredak kod žena: 1. Nikolina Šustić (HR), 1. Nele Alder-Baerens (GER), 3. Mai Fujisawa (YAP)

  • Ekipni poredak kod žena : Japan, Južnoafrička Republika, Hrvatska

Pojedinačni poredak kod muškaraca: 1. Hideaki Yamauchi (YAP), 2. Takehiko Gyoba (YAP), 3. Bongmusa Mthembu (RSA)

  • Ekipni poredak kod muškaraca: Japan, Južnoafrička Republika i Njemačka