Atletika i gimnastika 13.11.2018. 11:47. Zadnja izmjena: 13.11.2018. 11:47.

Gimnastika

Tijana Tkalčec – Čakovečka sportska legenda

Tribinu "Čakovečke sportske legende" Zajednica sportskih udruga Čakovca pokrenula je prošle godine s ciljem podsjećanja javnosti na sportske zasluge određenih pojedinaca, ali i kao način da se Grad zahvali tim pojedincima za sve ono što su učinili na promociji sporta i Čakovca. Proteklog tjedna na tribini je gostovala Tijana Tkalčec, koja je studentima Međimurskog veleučilišta objasnila zašto slovi za najbolju hrvatsku gimnastičarku. Podsjetila je na brojne poznate detalje svoje bogate i duge sportske karijere, ali i otkrila mnoge za koje malo njih zna. Govoreći o izrazito napornim, ali i veselim gimnastičkim počecima istaknula je loše uvjete u kojima se treniralo. No, izgradnjom Nacionalnog gimnastičkog centra Aton u Nedelišću to se drastično popravilo, a onda su krenuli i njezini odlični rezultati.

Prva je Hrvatica koja se plasirala u finale Europskog prvenstva, a 2010. i 2011. bila je najbolja na svjetskoj rang listi na preskoku. Govoreći o ozljedama kazala je kako su joj usporile, ali nisu drastično unazadile karijeru. Ipak je istaknula bolest bubrega zbog koje se morala čak i prestati baviti gimnastikom, ali je pronašla snagu za ponovni povratak. I sama diplomantica Međimurskog veleučilišta poručila je mladim studentima kako našoj zemlji nedostaju pravi sportski menadžeri koji bi brojna sportska natjecanja, ali i sportske objekte podigli na svjetsku razinu.

Zaključak je bio kako je zbog svojih rezultata, skromnosti, ali i neslomljivog duha Tkalčec, iako još uvijek aktivna sportašica, u potpunosti zaslužila titulu "Čakovečke sportske legende". U uvodu u tribinu okupljenima u dvorani MEV-a obratila se i dekanica dr.sc. Nevenka Breslauer koja je izrazila zadovoljstvo suradnjom sa Zajednicom sportskih udruga Čakovca i poručila kako će se tribina redovito održavati. Tako su do kraja ovog semestra planirane još tri tribine.

Izvor: tj