Atletika i gimnastika 09.12.2019. 08:28.

Čakovec

Trkači slavili pobjede s legendom

Na Gradskim bazenima Marija Ružić u Čakovcu proglašeni su najbolji trkači u ovogodišnjem Kupu sjeverozapadne Hrvatske – natjecanju koje obuhvaća cestovne i kros utrke i u sklopu kojeg je ove godine, a održava se unatrag pet godina, organizirano čak 18 utrka u svim županijama ovog dijela Hrvatske. 

-Trkači iz Međimurske županije imaju poseban razlog za slavlje. I ove su godine dominirali Kupom te su u ukupnom poretku osvojili prva tri mjesta u ženskoj te prvo i drugo u muškoj konkurenciji. Kada se tome pridodaju plasmani po kategorijama kojih također ima velik broj, Međimurci zaista ove godine zaslužuju pohvale za kontinuitet u nastupima, rekao je predsjednik Atletskog kluba Međimurje Mario Dobša. 

Među stotinama natjecatelja, pobjednici Kupa su u ženskoj konkurenciji, individualna trkačica iz Žiškovca Bojana Radovan, a u muškoj član Atletskog kluba Međimurje Čakovec Saša Horvat. Na drugom su mjestu – individualna trkačica iz Male Subotice Ivana Grabar te Alen Maltar – član Trkačkog kluba Kotoripski begači, a na trećem trkačica iz Preloga Mirjana Furdi te  član Trkačkog kluba Ivančica iz Ivanca Vjekoslav Vorih. 

BRANKO ZORKO

Na poziv kolege i prijatelja Marija Dobše, svečanosti u Čakovcu prisustvovao je i proslavljeni  atletičar - rodom iz Hodošana - Branko Zorko. Osvajač prve međunarodne medalje 1992., te sudionik pet Olimpijskih igara izrazio je oduševljenje popularnošću trkačkog sporta u našem kraju. - Čak su i pojedine znanstvene studije pokazale da se rekreacijom najviše bave stanovnici razvijenih zemalja. Znamo da je Međimurje najrazvijenije u Hrvatskoj i po svijesti ljudi o važnosti sporta i rekreacije, kazao je za List Međimurje Zorko koji je danas tajnik Zajednice sportskih udruga Koprivničko-križevačke županije. 

Nekad vrhunskog sportaša upitali smo i na koji se način on rekreira.  - Nažalost, profesionalni sport toliko je pogibeljan da mi nije ostalo puno opcija.  Za karijere mi je list na nozi puknuo otprilike deset puta. Prije nekoliko godina liječnici su mi rekli da bih morao operirati i kralježnicu. Na to se nisam odlučio, ali su mi zabranili bavljenje bilo kakvim kontaktnim sportom. Ne mogu trčati, niti primjerice igrati nogomet, ali vrlo rado planinarim jer obožavam prirodu i vozim bicikl, rekao je Zorko.