Atletika i gimnastika 24.04.2019. 08:04. Zadnja izmjena: 24.04.2019. 08:17.

U nedjelju, 28. travnja Treći čakovečki polumaraton Zrinski

U okviru Dana Međimurske županije posljednje nedjelje ovog mjeseca, 28. travnja bit će održan Treći čakovečki polumaraton Zrinski, koji su danas u Maloj vijećnici predstavili članovi Atletskog kluba „Međimurje“ Čakovec, ujedno članovi organizacijskoj odbora utrke.

Točno u 10 sati u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Čakovcu započet će utrka građana na 5 km i polumaraton od 21,0975 km koji će proći svim dijelovima grada prema cilju na Trgu Republike. Organizator utrke je Atletski klub „Međimurje“ Čakovec, čiji je predsjednik Mario Dobša istaknuo kako su članovi organizacijskog odbora uložili iznimno velik trud u organizaciju ovogodišnje utrke. U provedbi će, pored članova Atletskog kluba sudjelovati i Zbor atletskih sudaca Međimurja, a u osiguranju staze uključit će se Policijska uprava međimurska, Javna vatrogasna postrojba Čakovec koja će osigurati 120 vatrogasaca i 13 DVD-ova, Udruga „Sport za sve“ Mala Subotica i učenici Gimnazije Josip Slavenski Čakovec, dok će na okrjepnim točkama biti Hitna medicinska pomoć, Crveni križ Čakovec i studenti Međimurskog veleučilišta. Poseban doživljaj upriličit će „topnici“ Zrinske garde Čakovec koji će start označiti pucnjem iz topa.

  • Tijekom prve godine sudjelovalo je oko 370 trkača, kako je istaknuo tajnik AK „Međimurje“ Damir Šimunić, prošle godine 430 trkača, dok je do sada prijavljeno već rekordnih 713 sudionika. Zainteresirani se mogu prijaviti putem on-line prijavnica na stranici AK „Međimurje“ zaključno do petka, 26. travnja u 12 sati, a nakon toga prijave će biti moguće u subotu, 27. travnja od 10 do 18 sati u zgradi Scheier, kao i na dan same utrke. U utrci polumaratona ne mogu nastupati osobe rođene 2002. godine i mlađe, dok na utrci na 5 km za građane ne mogu sudjelovati osobe rođene 2004. godine i mlađe.

Događaj će podržati mnoge institucije, a Međimurska županija od samih je početaka pokrovitelj Čakovečkog polumaratona Zrinski. Ispred Kluba i organizacijskog odbora utrke, Mario Sever i Božica Horvat mole vozače i građane za razumijevanje zbog zatvaranja prometa, ali i da se pridruže u bodrenju trkača. „Očekuju nas dobri vremenski uvjeti, a trčanje osim što pridonosi poboljšanju zdravlja promiče dobar duh i raspoloženje. Kad nas pitaju zašto trčimo, naš odgovor je prvo radi zdravlja, a zatim iz gušta i dobrog društva.“, zaključili su.