Atletika i gimnastika 08.08.2016. 09:25. Zadnja izmjena: 08.08.2016. 09:27.

Rio de Janeiro

Ude bez finala Olimpijskih igara, kvalifikacije završio na tridesetom mjestu

Hrvatski gimnastičar Filip Ude nije uspio izboriti nastup na finalu konja s hvataljkama Olimpijskog turnira u Rio de Janeiru. 30-ogodišnji Čakovčanin pao je usred vježbe na kvalifikacijama i na kraju dobio ocjenu 14.333 što je bilo dovoljno za tek 30. mjesto. Naš je gimnastičar prijavio vježbu s početnom ocjenom 6.700, a za svoju je izvedbu dobio 7.633

Član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan ni do trenutka pada nije bio perfektan u izvedbi, ali se uspijevao održati na spravi. Da nije izgubio kontrolu i da je uspio bez pada završiti vježbu, imao bi izglede ubaciti se među osmoricu gimnastičara koji će se boriti u finalu. Za to je bilo potrebno dobiti ocjenu veću od 15.233.

U osvrtu na subotnje kvalifikacije nakon prospavane noći Ude je izjavio kako od početka vježba nije krenula prema planu.

Borio sam se koliko sam mogao, ali na sredini vježbe me bacilo u stranu i koliko god sam pokušavao više nisam mogao ostati na konju, rekao je. Naglasio je kako je bio spreman kao nikad u životu, ali očito to nije bio njegov dan.

Puno sam se trudio, puno odricao i još uvijek imam neki osjećaj kao da će kvalifikacije tek doći, a ne da su održane. Još sam šokiran, nije krio svoje razočaranje srebrni s Olimpijskih igara 2008. godine u Pekingu. Govoreći o budućnosti, Filip Ude je kazao kako treba ići dalje jer je svanuo novi dan, a on još uvijek ima iste ciljeve, iste želje i iste snove.

Rekao je kako ima dvije opcije; ili pognuti glavu i odustati od svega ili je dići i trenirati još bolje i još jače.

Vjerujem da će, ako dovoljno treniram i dovoljno radim, i u moju ulicu doći praznik, optimistično je završio izjavu za medije.