Atletika i gimnastika 14.08.2020. 13:42. Zadnja izmjena: 14.08.2020. 13:42.

Domašinec

Utrka Murščak u nedjelju, 16. kolovoza

NK Dinamo Domašinec u suradnji s Atletskim klubom Međimurje Čakovec a pod pokroviteljstvom općine Domašinec, organizira 2. UTRKU „MURŠČAK“ u nedjelju, 16. kolovoza. Start glavne utrke je u 9.00 sati. 

Trkači mogu odabrati jednu od dvije duljine staze, 4,5 km i 12 km. Na stazi od 4,5 km mogu sudjelovati i hodači a glavna utrka se boduje za Kup sjeverozapadne Hrvatske. 

Utrka je zamišljena kao događanje za cijelu obitelj, pa su organizirane i utrke za djecu u nekoliko kategorija: vrtić, predškola, djeca 1.i 2. razred, djeca 3. i 4. razred, djeca 5. i 6. razred u ženskoj i muškoj konkurenciji.  

Cilj utrke je promoviranje zdravog načina života i poticanje sportsko-rekreativnih aktivnosti. Ali, prije svega, cilj je promocija poučne staze „Murščak“  a samim tim i poticanje turizma u našem kraju i cijeloj Međimurskoj županiji.

Također, 2. utrka „Murščak“ dobila je i međunarodni karakter. Uz trkače iz Zagreba, Zagrebačke, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije, sudjelovat će i natjecatelji iz Mađarske.

Staza je smještena na dijelu Murščaka, najšireg područja uz rijeku Muru bez naselja, koje obuhvaća oko 1500 hektara. Svako stajalište na stazi je učionica na otvorenom gdje se može u prirodnim uvjetima steći najkvalitetnije znanje o vodenim, šumskim, livadnim i oraničkim bioekosustavima te geografskim i povijesnim, gospodarskim i tradicionalnim vrijednostima ovog kraja.

Poučna staza Murščak uređena je sredstvima EU u programu Prekogranične suradnje.