Atletika i gimnastika 29.04.2018. 13:52. Zadnja izmjena: 29.04.2018. 13:54.

GK Macan

Uzbudljiva gimnastička sezona

Dok je u većini sportova službena natjecateljska sezona pri kraju ili je završila, u gimnastici je suprotno, sezona je tek počela i do kraja godine slijede mnoga uzbuđenja. O tome su predstavnici sedme sile obaviješteni na konferenciji za medije GK-a Marijan Zadravec Macan. Sportski direktor kluba Mario Vukoja najavio je tradicionalno izdanje 8. Aton kupa, koji je održan proteklog vikenda u dvorani NGC-a Aton, a na kojem je sudjelovalo 500-tinjak natjecatelja iz cijele Hrvatske. O početku sezone rekao je da je nekima već počela, mislio je tu na Filipa Udea, Marka Samboleca i Antonia Vuka koji su bili na SK u Dohi i Kijevu. Sada im predstoji krajem svibnja nastup na SK u Osijeku i onda priprema za Europsko prvenstvo u Glasgowu u kolovozu i Svjetsko prvenstvo u Dohi u listopadu.

Nadovezao se glavni trener kluba Igor Kriajimski koji je iznio plan treninga Filipa Udea: “Ude će odraditi višeboj u srpnju, nakon čega će na EP vježbati na dvije ili tri sprave, a na SP-u samo na konju s hvataljkama“. Za Tijanu Tkalčec je rekao da će nastupiti na SK u Osijeku jer je još uvijek konkurentna i spremna za osvajanje medalja. O mladom Sambolecu je rekao do dobro napreduje i EP će biti njegov prvi test dok mladi Vuk vrijedno i predano radi na preskoku i parteru. Za mladu Leu Ružić je rekao da ima veliku perspektivu, a najavio je i dobre rezultate generacije mladih do 8 godina. Na kraju je osvajač europskog, svjetskog i olimpijskog srebra Filip Ude objasnio povratak višeboju jer mu daje još jednu šansu za plasman na OI u Tokiju 2020. godine: „Želja mi je sudjelovati na četvrtim OI, nadam se kako ću u Japanu biti pravi jer mi azijska strana planeta dobro leži“. Govoreći o hvatanju vize za OI rekao je kako se ona može dobiti samo na jednom turniru, onom kvalifikacijskom u Stuttgartu 2019. godine, te da se nada kako će baš tada biti u najboljoj formi.

U nastavku konferencije za medije potpisan je ugovor o suradnji između čakovečkog kluba i Instituta za kvalitetu i razvoj ljudskih potencijala i Sofskill academy za koju je Mario Vukoja rekao kako je riječ o suradnji kojom klub koji ima preko 500 članova može biti još bolji. Ravnatelj Instituta Boris Blažinčić tom je prilikom istaknuo kako posljednjih pet, šest mjeseci radi s Filipom Udeom. Suradnja između kluba i Instituta uključivat će područja primjenjene i sportske psihologije.