Atletika i gimnastika 17.04.2020. 08:12. Zadnja izmjena: 17.04.2020. 08:12.

Gimnastika

Zašto odlazi Stevo Tkalčec?

Krajem ožujka u Zagrebu je trebala biti održana redovna izborna Skupština Hrvatskog gimnastičkog saveza koja je međutim zbog koronavirusa odgođena do daljnjeg. Unatrag devet godina, odnosno dva i pol mandata, krovnu gimnastičku organizaciju vodio je Čakovčanin Stevo Tkalčec, no kako nam je sam potvrdio, za novi mandat neće se kandidirati. 

-Umorio sam se svih ovih godina  u kojima sam Savez postavio na zdrave noge. Neke stvari mi se ne sviđaju, sve ovo vrijeme tražilo je mnogo odricanja, najviše je trpjela obitelj i tvrtka „Aton“ čiji sam vlasnik. Zato je došlo vrijeme da se malo odmorim od gimnastike i više se posvetim svojima i „Atonu. U gimnastici mi je trebalo mnogo vremena da se stvari postave na pravo mjesto. Ona je sada vrlo priznati sport s mnogo rezultata na domaćem i inozemnom planu. Trebalo se je brinuti o ženskoj, muškoj i ritmičkoj gimnastici. Savez sam čitavo vrijeme vodio na potpuno volonterskoj osnovi, nisam naplatio ni jednu dnevnicu. Sad kad nema financijskih dubioza i dok je sve sređeno, neka netko drugi nastaviti tim putem, kaže Tkalčec koji je i član Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora.

Neslužbeno saznajemo da je kandidat za novog predsjednika HGS-a donedavni aktivni  gimnastičar Marijo Možnik, za jednog od dopredsjednika Čakovčanin Mario Vukoja, direktor Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec-Macan i u svijetu poznati međunarodni gimnastički sudac.