Biciklizam 22.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 29.02.2016. 12:23.

BICIKLISTI KLUBA "PULS" U VUKOVARU

Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991, članovi Biciklističkog kluba Puls uključili su se u program obilježavanja.

Kako je u ovo doba godine dan relativno kratak, planirana je vožnja do eko etno sela Karanac, udaljenog nekoliko kilometara od Belog Manastira, gdje je planirano noćenje. Uz kratka zaustavljanja u Ludbregu, Koprivnici, kavu u Virovitici, i Donjem Miholjcu, prošavši kroz Belišće, oko 16.40 biciklisti su stigli do odredišta prvog dana putovanja. Rezime prvog dana je : 7,5 sati vožnje, 245 kilometeara prijeđenih, uz cestovnima biciklistima važnih 32,8 km/h prosječne brzine.

Idućeg dana, prošavši kroz Osijek, stiglo se do Vukovara. Prilazeći Vukovaru Trpinjskom cestom, miješaju se osjećaji tuge za palima i nestalima, domoljublja, ponosa što smo Hrvati, i olakšanja što se sigurno i na vrijeme stiglo u Vukovar. Sudjelujući u Koloni sjećanja, koja je vodila od Vukovarske bolnice do groblja,odala se počast žrtvi grada Vukovara. U povratku je posjećen i spomen dom Ovčara. Sa ukupno prevoženih 306 kilometara Hrvatske ravnice  u oko 10h vožnje sportaši grada Čakovca i Međimurske županije svojom žrtvom žele iskazati posebnu počast poginulima i osnažiti svijest o događajima koji su obilježili noviju Hrvatsku povijest.

Vukovar je grad kojeg svakako treba posjetiti ne samo u okviru obilježavanja godišnjice žrtve Vukovara, već i kao turistički zanimljiv grad. Ovim poduhvatom međimurski biciklisti  su dokazali da se do Vukovara može i biciklom.
Ova inicijativa bila je moguća, i ostvarena je, uz podršku biciklističkog kluba Puls, tehničku podršku Euroherc osiguranja d.d. Čakovec i Zajednice športskih udruga Grada Čakovca, kojima najsrdačnije zahvaljujemo.

Izvor: 3160