Biciklizam 17.10.2019. 09:48. Zadnja izmjena: 17.10.2019. 09:50.

Sveti Martin na Muri

Biciklisti Mure avanture s Kupa Hrvatske vratili se s pregrštom medalja

Utrkom u Bolu na Braču završio je Kup Hrvatske (Cross country olimpic). Biciklisti Mure avanture iz Svetog Martina na Muri i ovom su prilikom potvrdili da su najbolji hrvatski klub: s Kupa su donijeli pregršt medalja - dvije zlatne /Stjepan Hunjak i Marko Žnidarić/, tri srebrne /Ana Hunjak, Ida Trstenjak, Mihael Krobot/ i četiri brončane medalje /Leon Prenar, Božidar Mavrin, Matija Trstenjak i Patrik Antolašić/.

Tijekom sezone utrke Kupa održane su u Premanturi, Vodicama, Samoboru, Otoku kod Sinja i Metkoviću, a vozači Mure avanture sakupili su na kraju dovoljno bodova da budu najbolji i osvoje naslov klupskog pobjednika. Iza njih, u vrhu ljestvice, plasirali su se vozači BBK-a Orlov krug Vodice, BK Montes Zagreb. Biciklisti - sportaši iz Svetog Martina na Muri osvojili su prvo mjesto i u XCM (Cross country maraton) Kupu Hrvatske te su time postali najbolji MTB klub u Hrvatskoj.

U Klubu Mura avantura ističu da je sve ovo rezultat planskog dugogodišnjeg rada i zalaganja svih natjecatelja, te uprave. Želja im je da se tako nastavi i da u njihovim redovima i nadalje stasaju sjajni biciklisti. 

Ujedno pozivaju sve mlade zainteresirane za bavljenje ovim zdravim sportom da se učane u Klub. Treninzi se održavaju dva do tri puta tjedno pod vodstvom stručnih trenera na vanjskim terenima i sportskoj dvorani Toplica Sveti Martin na Muri. Za dodatne informacije zainteresiranima je na raspolaganju predsjednik kluba Željko Rob (091 526 o819).