Biciklizam 27.03.2016. 07:24.

Biciklizam

Biciklistička utrka HARD CRO: U manje od pet dana povezati četiri krajnje točke Hrvatske 

Nedavno je u Toplicama Sveti Martin predstavljen jedan od najambicioznijih biciklističkih projekata u Hrvatskoj – biciklistička utrka imena HARD CRO, koju su javnosti predstavili generalni direktor LifeClass Terma Sveti Martin Branimir Blajić, organizator utrke Kornel Boroš, voditelj i inicijator cijelog projekta Ivan Rogić te poznati biciklist Ares Buršić. Cilj utrke koja će se po prvi put održati od 20. do 24. lipnja 2016. godine, a čiji je organizator BK Samo sport, jest u manje od pet dana povezati četiri najudaljenije točke Hrvatske. Utrka će započeti na samom jugu Hrvatske - u Prevlaci, odakle će biciklisti duž jadranske magistrale krenuti prema najzapadnijoj točci - Savudriji. Potom će se uputiti u Međimurje kako bi u Svetom Martinu na Muri dotakli vrh Hrvatske, a finalna kontrolna točka postavljena je na samom istoku – Iloku. Ovisno o izabranoj ruti vozači će odvoziti približno 1400 kilometara, a procjenjuje se da će biti oko 16 000 metara uspona. Uz sve to postoji vremenski limit od 110 sati za muškarce, odnosno 120 sati za žene bez obzira na vremenske uvjete.

"Ono što je posebno zanimljivo je činjenica kako vozači nemaju unaprijed definirane rute, što znači da sami brinu o svojim rutama, mjestu spavanja i hrani koju unose, a upravo to cijeloj utrci daje dozu avanturizma. Upravo je zbog odličnog koncepta i zanimljivog krajolika kroz koje prolazi utrka do sada prijavljeno preko stotinjak osoba iz čak 15 različitih zemalja svijeta", kazao je direktor utrke Boroš. Ultramaratonska trka odlična je prilika za promociju Međimurja i Svetog Martina na Muri, smatra direktor LifeClass Terma Sveti Martin Branimir Blajić.

Prijave za utrku još su uvijek otvorene i moguće do 31. ožujka putem službene internetske stranice, a detaljnije informacije dostupne su na službenoj Facebook stranici kao i putem maila [email protected] ili broja telefona 091/292 0691. Organizatori pozivaju i zainteresirane volontere da se priključe ovom sportskom događaju na kontrolnoj točki u Svetom Martinu na Muri.