Biciklizam 24.07.2019. 09:41. Zadnja izmjena: 24.07.2019. 10:13.

Novi uspjeh

Biciklistički klub Mura Avantura: Stjepan Hunjak i Marko Žnidarić državni prvaci

U Biciklističkom klubu Mura Avantura (Sveti Martin na Muri) nastavljaju nizati uspjehe. Unatoč velikoj vrućini postigli su odlične rezultate na državnom na Banovom brdu kraj Osijeka. Na kružnoj stazi po šumskim puteljcima, na zahtjevnom terenu s puno uspona i tehnički zahtjevnim spustovima nastupilo je osam članova Kluba.

Stjepan Hunjak je pobijedio i osvojio naslov državnog prvaka u juniorskoj konkurenciji, a Marko Žnidarić u konkurenciji veterana A. U konkurenciji kadeta Mihael Krobot je osvojio brončanu medalju, a Marija Trstenjak završila na 5. mjestu. U konkurenciji djevojčica do 14 godina starosti Ana Hunjak je osvojila brončanu medalju, a Ida Trstenjak zbog kvara na biciklu nije uspjela završiti utrku. Uspješan je bio i Božidar Mavrin, u kategoriji Sport osvojio je 4. mjesto, a u najjačoj kategoriji Elite, Patrik Antolašić završio je utrku na 10. mjestu.

Nakon pauze od mjesec dana bicikliste „Mure avanture“ čeka nastup na još dvije utrke Kupa Hrvatske u disciplinama XCO i XCM, a Stjepana Hunjaka ovih dana čeka nastup na Europskom prvenstvu u čehoslovačkom Brnu, gdje će braniti boje hrvatske reprezentacije. Ostali pak će se pripremati za dvije preostale trke u disciplini XCO koje će se održati u Otoku kod Sinja i Bolu na Braču. Jer treba očuvati vodeću poziciju u ovoj disciplini i okruniti se titulom najboljeg MTB kluba Hrvatske.