Biciklizam 04.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

BICIKLIZAM: DravaTour

Pobjedom Mađara Moraveka Lajosa i Kristijane Pavlic iz Čakovca završena je četverodnevna biciklistička utrka kroz Hrvatsku i Mađarsku u okviru velikog biciklističkog projekta DravaTour 2014, koji BBK ASI iz Varaždina i Udruga TEKER iz Heviza u Mađarskoj provode zahvaljujući IPA Hrvatsko-mađarskom prekograničnom programu suradnje. U utrci je sudjelovalo 20 šesteročlanih ekipa iz Hrvatske i Mađarske, a nakon četiri dana utrke s prologom u Varaždinu te etapama Koprivnica – Pecs, Pecs – Nagykanizsa i Nagykanizsa – Heviz, najbrži je bio Moravek Lajos (Brigetio Komárom), dok su drugo i treće mjesto osvojili Vastag Marcell (TEKER-Nagykanizsa) i Nino Berta (BK Rotor Koprivnica). Među natjecateljicama slavila je Kristijana Pavlic (Puls 1 – Čakovec), a na drugom i trećem mjestu su Mađarice Tóth Éva (KTC) i Virág Zsuzsanna (ZSOTA Kerépártúra Egyesület). “Kasno sam se počela baviti biciklizmom, a sada godišnje napravim 6 do 7 tisuća kilometara. 

Očekivala sam da će ova utrka biti rekreativna, ali bila je odlična natjecateljska. Vrlo sam zadovoljna i mogu samo pohvaliti organizatore. Nadam se da će ići dalje i privući veći broj sudionika, prvenstveno žena”, rekla je pobjednica Kristijana Pavlic po završetku utrke. Organizaciju, trasu utrke kroz Hrvatsku i Mađarsku te dobru natjecateljsku konkurenciju, ali i cijeli projekt kao promociju biciklizma pohvalio je i pobjednik Moravek Lajos. Uz samu utrku organizirana su i popratna događanja pa su tako posjetitelji mogli vidjeti majstorije u biciklističkom “free style showu”, a najmlađi provjeriti svoje biciklističke sposobnosti na poligoni spretnosti. 

Projekt Drava Tour 2014. provodi se s ciljem promocije regionalnog turizma, cestovnog biciklizma i suradnje dviju država, susjednih članica EU.(nk)

Izvor: 3088