Biciklizam 12.05.2019. 09:21. Zadnja izmjena: 12.05.2019. 09:21.

Biciklizam

Na kamenjaru u Vodicama biciklisti Mure Avanture odlični

Biciklistički klub Orlov krug iz Vodica nedavno je organizirao 21. po redu MTB XCO utrka. Na zahtjevnoj kamenitoj stazi nastupilo je 212 natjecatelja iz 14 europskih država. Među njima bili su i biciklisti Mure Avanture iz Svetog Martina na Muri, postigavši odlične rezultate, što je posebno važno jer se utrka bodovala za Husqvarna MTB XCO kup Hrvatske za 2019. godinu.

U kategoriji dječaka U14 Leon Pintar je osvojio vrlo dobro 4.mjesto, u svojoj drugoj službenoj utrci. U kategoriji U15, iako godinu dana mlađa, nastupila je Ana Hunjak i osvojila brončanu medalju. U kadetskoj kategoriji boje kluba branili su Ida i Matija Trstenjak. Ida je osvojila brončanu medalju, dok je Matija bio peti u jakoj međunarodnoj konkurenciji. U juniorskoj kategoriji nastupio je Stjepan Hunjak i osvojio jedanaesto mjesto, a boljeg plasmana koštao ga je kvar na biciklu. U istoj kategoriji trebao je nastupiti i Lovro Posel, no, ozlijedio se na zagrijavanju i nije mogao startati. U kategoriji Elite Robert Šangulin je završio na osamnaestom mjestu, a utrku je odvozila i Majda Horvat, završivši na četrnaestom mjestu. U kategoriji U23 Patrik Antolašić je završio na devetom mjestu, a u kategoriji Sport nastupili su Božidar Mavrin i Nikola Vinko, koji su utrku završili na šestom i sedmom mjestu. U kategoriji veterana A Marko Žnidarić je osvojio šesto mjesto, iako je i on mogao biti bolje plasirani. Naime, iako je vodio tri kruga, na stazi je naletio na čavao i utrku završio na polupraznoj zadnjoj gumi.

U ukupnom poretku klubova Mura avantura je osvojila 2. mjesto s 257 bodova, iza prvoplasiranog BK-a Montes iz Zagreba (285 bodova), a ispred domaćeg BK-a Orlov krug koji je skupio 255 bodova.