Biciklizam 03.07.2019. 07:54. Zadnja izmjena: 03.07.2019. 07:55.

Biciklizam

Novi uspjesi Mure Avanture

U Biciklističkom klubu Mura Avantura nastavljaju s uspjesima. U Vodnjanu, gdje je održano Nacionalno prvenstvo u disciplini Cross country na zahtjevnoj stazi dugoj 100 kilometara, po velikoj vrućini čak su trojica članova BK-a Mura Avantura osvojila naslove državnih prvaka - Stjepan Hunjak u kategoriji juniora, Marko Žnidarić u kategoriji veterana A i Božidar Mavrin u kategoriji sport bili su brži od konkurencije. Ovom uspjehu treba pridodati i srebro Mihaela Krobota u kadetskoj kategoriji, te 10. mjesto Patrika Antolašića u elite kategoriji.

Članovi Mure Avanture bili su odlični i u Križevcima na utrci „Kriterij Križevci 2019.“ Tamo je Matija Trstenjak, član kadetske cestovne reprezentacije Hrvatske, slavio u utrci mladih do 18 godina, a njegova sestra Ida u istoj je kategoriji (u konkurenciji s muškima) osvojila vrlo dobro 5. mjesto. Majda Horvat je u kategoriji Žene - profesionalci također bila najbrža i odnijela pobjedu.

U Samoboru je održana utrka Hrvatskog kupa u disciplini XCO, gdje u jakoj međunarodnoj konkurenciji biciklisti Mure Avanture nisu uspjeli doći do postolja. Međutim, kako se utrka bodovala i za hrvatski Kup tu je bilo više uspjeha. Tako je u konkurenciji juniora Stjepan Hunjak osvojio 1. mjesto, Marko Žnidarić u kategoriji veterana A je također bio prvi, Ida Trstenjak je kod kadetkinja bila četvrta, Božidar Mavrin u kategoriji sport drugi, kao i Ana Hunjak u kategoriji U-14, dok je Mihael Krobot u kadetskoj konkurenicji bio peti. U momčadskoj konkurenciji discipline XCO BK Mura Avantura superiorno je osvojila 1. mjesto s 240 osvojenih bodova, ispred BK-a Montes Zagreb (220 bodova) i BK-a Grobnik Rijeka (213 bodova). U Sisku je održano državno prvenstvo u cestovnom biciklizmu, na kojem je Matija Trstenjak još jednom dokazao da je najbolji hrvatski kadet osvojivši naslov državnog prvaka u disciplini kriterij.