Biciklizam 01.06.2016. 09:12. Zadnja izmjena: 01.06.2016. 09:35.

Najbrojniji do sada

Održan 8. Priločki maraton u organizaciji Biciklističkog kluba Prelog

U subotu, 21. svibnja održan je 8. Priločki maraton. Sa ukupno 116 vozačem odnosno vozačicama ovo je bio najbrojniji Priločki maraton do sada. Riječ je o teškoj utrci koja je mješavina ceste, makadama, teških uspona i dugih ravnih dijelova. Priločki maraton je najbrojnije natjecanje u organizaciji Biciklističkog kluba Prelog.

Na velikom priločkom maratonu startalo je 50 biciklista i 2 hrabre biciklistice. Biciklisti su morali prevaliti oko 170 km s visinskom razlikom od 2000m. Sa startom u Prelogu, u Sportsko rekreacijskom centru DG Sport, prvom kontrolnom točkom na vrhu Kalnika, zatim drugom kontrolnom točkom na vrhu Ivanščice treća je kontrolna točka na najvišem vrhu Međimurja, Mohokosu, a cilj je u Prelogu. Prvi u cilj su ušli braća Matija i Josip Meštrić iz BK Maraton Kreidler (6h:01min:21sek), Milo Pilski iz BGK Tuškanac Zagreb (6h:10min:24sek). Od žena prva u cilj je stigla Valentina Belović iz TK Maksimir (8h:40min:09sek), drugo mjesto zauzela je Ivana Horvat iz BBK ASI (10h:14min:39sek).

Mali priločki maraton ove godine vozilo je 45 biciklista i dvije biciklistice. Antoniju Šestanu bilo je potrebno da obiđe dvije kontrolne točke na vrhu Kalnika i Drenovcu za 2h i 45 minuta i stigne prvi u cilj. Na drugom i trećem mjestu malog maratona završili su Ilija Fabić i Dario Juran. Kod žena Majda Horvat završila je prva, dok je iza nje stigla Ana Hikec.

Ove godine prvi put je startao i cestovni maraton sa 16 natjecatelja. Točke koje je potrebno osvojiti su planinarski dom na Kalniku, izvor Žgano vino na Ivanščici te vrh Mohokos. Prvi u cilj stigao je Darko Kriković, iza njega stigli su Luka Špehar i Goran Gal.

Oko organizacije cestovnog maratona pomogli su članovi MBK Mura. Organizatori vjeruju da je svim natjecateljima i bodriteljima Prelog i Priločki maraton ostao u lijepom sjećanju i da se iduće godine okupe u još većem broju na 9. izdanju Priločkog maratona.