Biciklizam 02.06.2016. 10:57. Zadnja izmjena: 02.06.2016. 11:06.

DV "Potočnica" / USR "Sport za sve"

Peta po redu Vrtićka biciklijada održana u sklopu Tjedna kretanja u Maloj Subotici

Tradicionalna vrtićka biciklijada koju zajednički organiziraju Dječji vrtić "Potočnica" i Udruga sportske rekreacije "Sport za sve" Mala Subotica prošle jeseni nije održana zbog dugotrajno lošeg vremena, no, ove godine to nije bilo tako.

Popularna biciklijada u kojoj, uz vrtićke mališane, njihove roditelje i vrtićke djelatnike sudjeluju i svi ostali zainteresirani mještani, održana je u srijedu, 25. svibnja u sklopu obilježavanja Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti "MOVE Week". Lijepo i sunčano vrijeme privuklo je više od 120 biciklista svih dobnih skupina.

Uz obaveznu sigurnosnu opremu mali biciklisti, uz budnu pratnju roditelja i uz osiguranje policije, krenuli su ulicama Male Subotice. Za prolazak staze od Dječjeg vrtića "Potočnica" do odbojkaškog igrališta USR "Sport za sve" trebalo je oko 40 minuta lagane vožnje koju su svi bez većeg problema odradili. Na odbojkaškom igralištu nastavljeno je druženje uz kolače, jabuke i osvježavajuće sokove, kao i raznim igrama u pijesku u kojima su uživali oni najmlađi.

Posebno iznenađenje za sve okupljene bila je plesna koreografija posvećena tjednu kretanja koju su izveli vrtićki mališani u pratnji svojih teta. Njihov trud zasluženo je nagrađen dugim pljeskom svih sudionika 5. Vrtićke biciklijade.