Biciklizam 19.04.2016. 12:50. Zadnja izmjena: 22.04.2016. 10:59.

Kroz Međimurje

Pogledajte gdje u nedjelju u prolazu možete vidjeti natjecatelje utrke Tour of Croatia

Prva etapa drugog izdanja utrke Tour of Croatia krenula je danas, 19. travnja, a biciklistička utrka održava se do nedjelje, 24. travnja i to u šest etapa na trasi dugačkoj više od 1150 kilometara duž Jadranske obale, Istre i unutrašnjosti Hrvatske. Posljednju, šestu etapu biciklisti voze i kroz Međimurje, točnije, etapa počinje u Svetom Martinu na Muri, a završava u Zagrebu.

Relaksacija u Lifeclass Termama Sv. Martin na Muri prije posljednje etape zasigurno će pridonijeti boljem raspoloženju biciklista i motiviranosti da nastup na Touru of Croatia privedu kraju dobrim rezultatom. Oni koji misle da je sve gotovo prije prolaska preko ciljne crte u Zagrebu – varaju se. Međimurjem ćemo proći kroz sva veća mjesta koja su središte kontinentalnog cikloturizma u Republici Hrvatskoj. Posljednji dan Toura i ne pretežak teren na početku etape prema Zagrebu biciklisti će zasigurno iskoristiti za pokušaje odlaska u bijeg i dobar etapni plasman. U Čakovcu je prvi prolazni cilj na etapi i biti će borbe za bonifikacije ako razlike u generalnom plasmanu ne budu značajne. ( Preuzeto OVDJE)

Start iz Toplica Sveti Martin na Muri je u nedjelju, 24. travnja u 12 sati i 7 minuta, a do Čakovca im treba oko jedan sat. Prolaze kroz Mursko Središće, zatim kroz Šenkovec u kojem su nakon pola jedan popodne te voze prema Brezju, zatim prolaze Slakovec i Nedelišće dok će kroz Čakovec proći u 13 sati.

Biciklisti u Nedelišću idu Zrinsko Frankopanskom ulicom iz koje skreću prema Kauflandu i kraj Kauflanda ulaze u Globetku, na kružni tok kod Galerije Sjever.

Zatim voze Svetojelenskom na kružni tok kod Hrvatske pošte gdje dolaze u ulicu Tome Masaryka iz koje skreću desno u ulicu Ivana Mažuranića do još jednom kružnog toka (u blizini čakovečkog placa i sajma) odakle preko Čakovca-Buzovca nastavljaju prema Prelogu u kojem su 13 i 30 sati.

Posljednja etapa završava oko pola pet sati popodne na Trgu svetog Marka u Zagrebu. Detaljnu kartu i vremenski prikaz možete pogledati OVDJE.

Molba svim građanima iz PU međimurske 

Kako je ova utrka jedna od najznačajnijih sportskih događaja u Hrvatskoj, mole se građani i svi sudionici u prometu za razumijevanje i postupanje po znakovima i naredbama policijskih službenika koji će osiguravati održavanje utrke. Posljednja etapa kroz Međimursku županiju starta u nedjelju, 24. travnja u 12.07 sati u Svetom Martinu na Muri (Toplice - SPA centar).

TRASA KRETANJA KROZ MEĐIMURSKU ŽUPANIJU (očekivani dolasci prema prosječnoj brzini od 40 km/h)

START - Toplice Sveti Martin na Muri (12.07 sati), Sv. Martin na Muri (12.13  sati), Hlapičina (12.17 sati), Mursko Središće (12.21 sati), Šenkovec (12.40 sati), Brezje  (12.45 sati), Slakovec (12.48 sati), Nedelišće (12.54 sati) Čakovec (ulaz u grad 13.01 sati, nastavak Zrinsko-Frankopanskom, Tome Masaryka, Trg Eugena Kvaternika, Preloška), Prelog (13.29 sati), prijelaz preko mosta na rijeci Dravi kod Otoka (13.37 sati).