Biciklizam 29.07.2017. 09:13. Zadnja izmjena: 29.07.2017. 09:15.

Dječja biciklijada

Pretetinec: Kacigu na glavu i vješto izbjegavaj čunjeve!

Udruga žena Pretetinec organizirala je četvrtu "Dječju biciklijadu Pretetinec 2017." Ove godine natjecalo se čak 67-ero mališana te je asfaltirano igralište kod NK Međimurca cijelu večer, u subotu, 15. srpnja odjekivalo cikom. Iduće godine, nada se predsjednica Dijana Posedi, natjecat će se i stotinjak djece!

Stazu je uz pomoć Radovana Topolnjaka i Jurice Kosa postavio iskusni biciklist Zoran Kolac, a natjecanje je vodila Lidija Branilović, tajnica Udruge žena. Partneri na projektu su Općina Nedelišće i njena Turistička zajednica te Policijska uprava međimurska, koja je djeci prezentirala rad Mobilnog preventivnog centra.

NAJMLAĐI JE BIO DARIJAN

Natjecanja su trajala od 17 do 19:15 i da nije bilo snažnog i hladnog vjetra doživljaj bi bio savršen. No, prisutni roditelji mogli su se ugrijati uz grah, langoše i piće, u "režiji" vrijednih članica Udruge žena. Natjecateljski dio otvorio je načelnik Darko Dania, čestitavši ženama na silnoj energiji koju ulažu u organizaciju biciklijade. Potom su počela natjecanja, u pet dobnih kategorija. Oni najmlađi vozili su ravnu dionicu, nešto starija djeca imala su jedan zavoj, a svi ostali, od predškolaca do četvrtih razreda, morali su svladati cijeli poligon. Na stazu ni jedno dijete nije moglo stupiti bez kacige, a odvoziti je valjalo precizno, jer je svaki pregaženi čunj donosio dodatnu sekundu na prolazno vrijeme. Najmlađi natjecatelj bio je 14-mjesečni Darijan Trojok iz Dunjkovca, kojega je stazom, u bicikliću, gurala majka Marina.

ČAK DESET KATEGORIJA

U kategoriji do tri godine starosti kod djevojčica prva tri mjesta osvojile su Franka Petran, Lora Bezek i Linda Smrtić, a kod dječaka Izak Pavlic, Vito Branilović i Darijan Trojok. U kategoriji od tri do šest godina kod djevojčica prva tri mjesta osvojile su Lorena Novak, Kristijana Horvat i Kiara Ana Srnec, a kod dječaka Jakov Pavlic, Lukas Vrbanec i Dominik Cindrić.

Kod predškolarki slavile su Lea Branilović, Ivona Vidović i Lana Kacun, a kod predškolaraca Matej Trupković, Nikša Dovečer i Fran Podvezanec.

Kod djevojčica 1. i 2. razreda slavile su Alana Horvat, Lucija Branilović i Olivera Trojok, a kod dječaka Niko Horvat, Fran Novak i Niko Trupković.

Kod djevojčica 3. i 4. razreda slavile su Tena Kacun, Rebeka Škvorc i Jana Marčec, a kod dječaka Antonio Kolac, Orlando Marciuš i Leon Smrtić. Valja napomenuti kako su sva djeca dobila priznanje i medalju, a prva tri mjesta i nagrade.