Biciklizam 18.09.2016. 09:07. Zadnja izmjena: 18.09.2016. 09:08.

Biciklistički klub

Uspjeh mladih biciklista - reprezentativaca Mure Avanture

Dobar i stručni rad s mladima u Biciklističkom klubu „Mura Avantura“ (Sveti Martin na Muri) ovih je dana dobio još jednu potvrdu. Troje mladih natjecatelja kluba, Ida i Matija Trstenjak te Lovro Posel, opravdali su poziv izbornika Nenada Okmažića u mladu MTB reprezentaciju do 15 godina. Uz njih su u reprezentaciji bili i: Ivan i Luka Okmažić (BK Makarska), Roko Kukuljan (BK Grobnik), Anja, Nada i Dante Rosanda (BK Montes),te Fran Bošnjak (BK Šišmiš). Na dvije međunarodne XCO utrke u Austriji i Mađarskoj postigli su evidentne rezultate i dobro reprezentirali boje kluba i reprezentacije.

U Austriji na utrci pod nazivom „Dachstein Salzkammergut Autumn ride 2016.“, održanoj na prekrasnoj umjetnoj XC stazi, jednoj od najljepših u Europi, natjecatelji BK „Mure-Avanture“ponosno su vozili u dresu reprezentacije, svi su postigli dobre i zapažene rezultate, a Ivan Okmažić je osvojio srebrno odličje. U Mađarskoj u okolici Nagykanizse, vozila se utrka na XC stazi s puno tehničkih elemenata, pretežno po šumi i s puno visinske razlike po krugu. Matija Trsetenjak iz BK Mura - Avantura osvojio je brončano odličje, a Ivan Okmažić je pobijedio osvojivši zlatno odličje.

Ova su natjecanja za naše mlade bicikliste - reprezentativce bila odlično iskustvo i veliki poticaj u njihovom daljnjem radu.