Sport 13.07.2018. 14:33.

Svaki tjedan sport jedan

I dalje veliki interes za ljetne sportske kampove

Ljetni sportski kampovi "Svaki tjedan sport jedan" koje organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca, a pokrovitelj je Grad Čakovec, ušli su u treći tjedan. Održan je od 2. do 6. srpnja, a čakovečki školarci mogli su birati između dva kampa iz nogometa i kampa iz rukometa na pijesku. Na igralištu Sloge u Pustakovcu u jutarnjim satima okupilo se 80-ak dječaka i djevojčica od kojih mnogi u kockastim dresovima. Kako je objasnio voditelj kampa Tihomir Blažeka s njima radi petero trenera, a za razliku od prijašnjih godina, ovaj put vremenski uvjeti su na strani mladih sportaša.

Tihomir Blažeka, voditelj nogometnog kampa

Paralelno s nogometnim u prijepodnevnim satima na rasporedu je bio i kamp iz rukometa na pijesku. Još jednu godinu provođenje kampa potpisuje Klub rukometa na pijesku BHC Čakovec, a voditelj kampa Martin Bralić kazao je kako je polaznost na istoj razini kao i prošlih godina.

Martin Bralić, voditelj rukometa na pijesku

U poslijepodnevnim satima održan je još jedan kamp iz nogometa. Na igralištu Jedinstva u Novom Selu na Dravi školarci s područja naselja dravskog bazena po prvi put su imali prilike sudjelovati na kampu u svom naselju. Naime, Zajednica sportskih udruga Čakovca zajedno s Gradom Čakovcem u ovogodišnji projekt ljetnih sportskih kampova ugradila je i dva kampa za djecu iz Kuršanca, Šandorovca, Totovca i Novog Sela na Dravi. Naime, mnoga djeca iz tih naselja htjela su sudjelovati na kampovima, ali zbog udaljenosti od Čakovca i prijevoznih zahtjeva to do sada nisu mogla.

Izvor: 3298