Sport 20.03.2019. 09:11. Zadnja izmjena: 20.03.2019. 10:47.

IGRAČI KOJI SU OBILJEŽILI TREĆU LIGU KOŠARKAŠA

Jan Rošić Novak - svjetla budućnost Rudara

Nakon Davida Ivanovića iz Donjeg Kraljevca te Aleksandra Golubića iz Čakovec Globetke, došli smo i do trećeg igrača koji je obilježio prvi dio Treće lige košarkaša. Riječ je o jednom od najvećih talenata lige, a igrač je Rudara iz Murskog Središća. On je Jan Rošić-Novak, još uvijek je junior i baš zato njegove odlične igre dobivaju dodatno na težini.

U sezonu je krenuo malo rezervirano ubacivši 9 poena Petrijancu i 8 Donjem Kraljevcu, a nakon toga kreće njegov niz od pet utakmica s dvoznamenkastim brojem poena. U pobjedi protiv prvaka Čakovec Globetke zabio je 14, a zatim je u posljednje četiri utakmice prvog dijela u svakoj ubacio iznad 20 poena.

Krenuo je s 23 poena na gostovanju i porazu kod Lepoglave, a isti broj poena zabio je u pobjedi protiv Sjever American Dollara. Uslijedila je teško izborena pobjeda na gostovanju kod Vinice rezultatom 43:40, a upravo je Jan bio najzaslužniji za pobjedu. On je ubacio 22 poena (5 trica), dakle više od polovice poena Rudara, a na kraju je zabio i tricu koja je donijela pobjedu.

Šećer na kraju prvog dijela bila je pobjeda protiv Dubravčana u kojoj je ubacio rekord karijere u seniorskoj košarci, postigao je 24 poena (6 trica). Prosječno postiže 17,5 poena (2,5 trice po susretu), a sve više ljudi u dvoranu privlače i njegova atraktivna zakucavanja. Navijači u Murskom Središću u njemu imaju jednog marljivog igrača koji puno trenira, a napredak u odnosu na prošlu sezonu zasigurno je posljedice marljivog i ustrajnog treniranja. Sad samo mora nastaviti tako i postati oslonac svoje ekipe i zalog za budućnost.