Sport 20.03.2019. 12:27. Zadnja izmjena: 20.03.2019. 12:28.

POWERLIFTING

Jedanaest naslova državnih prvaka za čakovečke Pozoje

Na 8. državnom prvenstvu u powerliftingu i bench pressu koje je nedavno održano u Pitomači nastupali su i čakovečki Pozoji te u konkurenciji od ukupno 120 natjecatelja bili među najbrojnijim ekipama natjecanja. Prvog dana osvojili su tri zlatne medalje u powerliftingu.

Zlatne medalje su osvojili Lovro Hamer, obranivši naslov državnog prvaka, Sven Todorović te Nikica Sakal, koji je na svom prvom natjecanju osvojio zlatnu medalju i zauzeo prvo mjesto u apsolutnom poretku svoje kategorije (master 2). Drugog dana natjecanja Pozoji su osvojili još osam naslova prvaka u bench pressu.

Prvi naslov osvojila je Sindy Bubek, a zlato je osvojio i Pavel Kranjec. Dominik Krištofić je također osvojio zlato srušivši državni rekord te je proglašen najboljim juniorom natjecanja. Sven Todorović se i drugog dana okitio naslovom državnog prvaka u kategoriji juniora +120kg. Srebrne medalje osvojili su pak Nikola Fic i Marko Braniša. U veteranskoj konkurenciji Pozoji su osvojili sve što se osvojiti dalo.

Goran Karamarković je u svojoj prvoj veteranskoj godini osvojio zlatnu medalju do 74kg te je srušio državni rekord za nevjerojatnih 59 kg. Goran je ujedno i proglašen najboljim natjecateljem u svim dobnim i težinskim kategorijama. Zlatne medalje su još osvojili Ivan Ovčar, Branko Todorović kao i Ivan Lesjak, koji je uz to srušio državni rekord. (lh)