Sport 19.11.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

Ponovo zaboravljeno Međimurje!

KAKO JE ZORISLAV SREBRIĆ ZABORAVIO NA OBEĆANJE

Međimurski nogometni savez ove godine slavi 50. godišnjicu uspješnog rada i djelovanja. S tim u vezi 17. travnja ove godine održana je i svečana sjednica Skupštine na kojoj su zaslužnim organizacijama i pojedincima predana priznanja. Jedno od njih otišlo je i na adresu Hrvatskog nogometnog saveza, a primio ga je na svečanosti glavni tajnik Zorislav Srebrić. Tom je prilikom u svoje i u ime predsjednika HNS-a Vlatka Markovića obećao gostovanje u Čakovcu jedne od reprezentacija.
No, to se nije dogodilo, iako je u međuvremenu je mlada (u-21) reprezentacija dva put bila na zajedničkim pripremama u Toplicama Sveti Martin. Zar nisu mogli za vrijeme priprema održati obećanje da igrači izbornika Dražena Ladića odigraju utakmicu s čakovečkim prvoligašem “Međimurjem”, i to u Čakovcu gdje su sada također vrhunski uvjeti za odigravanje velikih međunarodnih utakmica. A u tjednu rezerviranom za reprezentativne utakmice, protivnika nakon Lichtenseina nema ni naša najbolja vrsta.
U HNS-u su po tradiciji zaboravili Međimurski nogometni savez što se već više puta ponavlja unatoč “čvrstim” obećanjima. Za podsjetnik odgovornima: riječ je o Savezu koji okuplja 80-ak klubova u pet županijskih liga, ima prvoligaša, dva trećeligaša... Očito je čestitka i obećanje oko gostovanja reprezentacije u Međimurju i Čakovcu upućena samo zbog kurtoazije, ostalo je brzo zaboravljeno.

Josip Freiler

Izvor: 2847