Košarka 12.02.2019. 08:13. Zadnja izmjena: 12.02.2019. 08:14.

12. kolo

2. liga košarkaša: Međimurju derbi protiv Grafičara

Nakon iznenađujućeg poraza u prošlom kolu, košarkaši Međimurja vratili su se pobjedama. Oni su u derbiju 12. kola ugostili Grafičar iz Ludbrega i upisali pobjedu 79:69. Iako još uvijek bez pomoći najboljeg igrača Danijela Krajačića te iskusnog Saše Horvata, Međimurje je uspjelo doći do svoje devete pobjede. Iako su košarkaši Međimurja na samom početku došli do 10 poena prednosti, nikako nisu uspjevali pobjeći na veću razliku. Gosti su se stalno vraćali, a u tome su imali i veliku pomoć Međimurja koje im je nekim svojim greškama omogućilo povratak.

Međutim, na krilima Igora Drka i Stjepana Kranjčeca, u zadnjoj četvrtini su ipak uspjeli prelomiti utakmicu te upisati važnu i zasluženu pobjedu. Kod Međimurja prvo je ime ponovno bio Drk s 24 poena, dok je Kranjčec ubacio 14. U gostujućim redovima moramo spomenuti „našeg” Luku Prprovića koji je najbolji igrač Grafičara ove sezone, on je ubacio 25 poena.

Međimurje već u idućem kolu očekuje novi derbi i borba za drugo mjesto na ljestvici. Gostuje se kod drugoplasirane Koprivnice koju su naši košarkaši dobili u prvom dijelu prvenstva.