Košarka 11.03.2020. 08:32. Zadnja izmjena: 11.03.2020. 13:07.

Košarka

2. LIGA SJEVER: Loša igra, tučnjava i poraz Međimurja od Grafičara

U najbitnijoj utakmici sezone, onoj koja je odlučivala o prvom mjestu i putniku u kvalifikacije za Prvu ligu košarkaša, košarkaši Međimurja odigrali su najlošiju partiju sezone. Previše nervoze u redovima naših košarkaša, posebno kod Davora Ostoje presudilo je Međimurju u ovoj utakmici.

MEĐIMURJE-GRAFIČAR 74:91 (19:26, 15:28, 16:16, 24:21)

  • MEĐIMURJE: Novak M. 27, Pongrac T. Drk I. 3, Golik I. 4, Kranjčec S. 7, Horvat S. 2, Krajačić D. 21, Kranjčec M. 7, Rusak L. 3, Ostoja D. Kljaić V. Novak M.

Prepuna dvorana I. Osnovne škole dočekala je ključni dvoboj za prvo mjesto između Međimurja i Grafičara iz Ludbrega. Treba spomenuti kako je gotovo pola dvorane bilo popunjeno glasnim navijačima Grafičara.

Velika nervoza dala je naslutiti koliko je važna ova utakmica, ali na žalost, ta je nervoza dolazila od najviše od strane naše momčadi. Zašto je toliko iskusan igrač kao što je Ostoja s 40 godina na leđima i koji je odigrao mnogo bitnih utakmica bio toliko nervozan, nije nam jasno. Naštetilo je to njegovoj momčadi i suigračima koji su nakon prvih deset minuta bili u zaostatku od sedam poena.

Kulminacija nervoze dogodila se u drugoj četvrtini kada su se zakačili  i potukli Ostoja i ponajbolji gostujući igrač, Ante Božić. Deblji kraj izvukao je Ostoja kojeg je dalmatinski centar možemo reći, nokautirao. Na terenu su završili gotovo svi igrači, a kada se situacija smirila, isključenja su kod Međimurja zaradili Ostoja i Kljaić dok su kod gostiju isključeni Andro Svaty i Božić što je bio veliki hendikep za goste. Svaty je do isključenja ubacio 8 poena, Božić 4. Iako se činilo tada da je to voda na mlin Međimurja, nije bilo tako. Motivirani gosti predvođeni našim Međimurskim dečkom, odličnim  Lukom Prprovićem do poluvremena odlaze na velikih 20 poena prednosti. 

Pokušavali su košarkaši Međimurja u drugom poluvremenu na sve načine stići prednost Grafičara, ali bio je to dan kada im ništa nije polazilo za rukom. 20 poena minusa imali su i nakon treće četvrtine, a tračak nade pojavio se na tri minute do kraja kada preko jedina dva raspoložena igrača Međimurja, Matije Novaka i Danijela Krajačića dolaze na minus osam, ali par izgubljenih lopti i koševima najmlađih u redovima Grafičara, Mikeca i Tureka, gosti vraćaju na dvoznamenkastu prednost i mirno privode utakmicu kraju za veliko i zasluženo slavlje sa svojim navijačima.

  • Matija Novak bio je najbolji strijelac Međimurja s 27 poena dok je Krajačić ubacio 21. Nitko drugi nije bio dvocifren, a sa samo dva raspoložena igrača, Grafičar se ne može dobiti. Prprović je predvodio goste s 24 poena, Turek je ubacio 15, a igru je odlično vodio bivši igrač Međimurja, Čakovčanac u redovima Grafičara, Mario Novak-Marek s 11 poena.