Košarka 14.02.2019. 11:26. Zadnja izmjena: 14.02.2019. 11:28.

9. kolo

3. LIGA KOŠARKAŠA: Prvi poraz Donjeg Kraljevca

Vodeći Donji Kraljevec doputovao je u Mursko Središće u oslabljenom sastavu bez četiri igrača, a posebno treba naglasiti kako do kraja sezone neće biti Švende kojem je pukla kost na nozi u prošlom kolu protiv Vinice, kao ni Pongraca zbog ozljede tetive na šaci. Rudar s druge strane konačno, gotovo u kompletnom sastavu što u ovoj sezoni niti jednom nije bio slučaj. Utakmica je u prvom poluvremenu bila izjednačena, a na odmor se otišlo vodstvom Rudara 38:34. Drugo poluvrijeme bilo je u potpunosti na strani Rudara koji je kako je utakmica išla prema kraju bio sve uvjerljiviji, za konačnih 86:65. Najbolji kod Rudara bio je bekovski duo Marko Bedi (27 p) - Alen Varga (18 p), a kod gostiju David Ivanović s 22 poena dok je Mihael Ružić zabio 17.

Pravu dramu preživjela je drugoplasirana Čakovec Globetka kod posljednje Vinice koja je skoro došla do svoje prve pobjede. Prvaci su na gostovanje kod Vinice otputovali sa samo osam igrača, što su domaćini iskoristili i već u prvoj četvrtini došli do vodstva 19:8. Imala je Vinica i 20 poena prednosti, ali se Globetka uspjela vratiti na minus sedam poslije prvih 20 minuta. U drugom poluvremenu sličan scenarij. Vinica je opet pobjegla na 20 poena prednosti, a u posljednju su četvrtinu ušli vodstvom od 15 poena razlike. Međutim, zaigrali su igrači Globetke puno bolje i ozbiljnije i  u posljednjih deset minuta napravili veliki preokret. Devet sekundi do kraja Globetka je pogođenim slobodnim bacanjem Nikole Novaka došla do svog prvog vodstva na utakmici 69:70, a to je na kraju bio i konačan rezultat jer domaćini nisu uspjeli realizirati svoj posljednji napad za pobjedu. Aleksandar Golubić još je jednom bio najbolji igrač Globetke s 32 poena (10 trica) dok je Goran Marković ubacio 13.

Dubravčan je upisao novi poraz. Bolji je na domaćem terenu bio Petrijanec koji je znao iskoristiti izostanak nekoliko ključnih igrača Dubravčana, koji je pružao dobar otpor, u svakoj su četvrtini bili tu negdje, ali iskusni domaćini ipak za korak ispred za konačnu pobjedu 66:58. Najbolji kod Dubravčana bio je Fran Raić s 19 poena dok je Franjo Zvošec ubacio 14.

Poredak: Donji Kraljevec (17), Globetka (16), Rudar (15), Petrijanec (14), Sjever Am. Dollar i Dubravčan (12), Lepoglava (10), Vinica (9)