Košarka 07.03.2019. 08:02.

12. kolo

3. LIGA KOŠARKAŠA SJEVER: Globetka preuzela vodstvo

Veliki derbi igran je u 12. kolu Treće lige košarkaša u kojem su se sastali vodeći Donji Kraljevec i branitelji naslova, drugoplasirana Čakovec Globetka. Susret koji je direktno odlučivao o prvoj poziciji regularnog dijela pripao je uvjerljivo Čakovec Globetki koja je nadoknadila minus iz prvog međusobnog susreta te će na kraju, u slučaju ako ostanu bodovno poravnati kao sada, čakovečki sastav biti prvi. Globetka je od samog početka zaigrala puno bolje i do tada vodećem Donjem Kraljevcu nije dala ni najmanje šanse da dođe do pobjede. Oba sastava igrala su oslabljena, tu posebno mislimo na Aleksandra Golubića kod Globetke koji je vodeći strijelac lige, dok kod gostiju nije bilo Tomislava Švende koji će zbog ozljede propustiti sve utakmice do kraja sezone. Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu koje je Globetka dobila s 19 poena viška. U drugom poluvremenu samo su rutinirano održavali stečenu prednost da bi na kraju završilo s uvjerljivih 84:62 za Globetku.

Rudar je na još jedno gostovanje otišao s malim brojem igrača. Tako su u Varaždin, na vrlo bitnu utakmicu, otputovali sa svega šest igrača i to je na kraju bilo ključno za poraz. Igrači Rudara se unatoč problemima nisu predavali, no Sjever je iskoristio trenutnu situaciju i na kraju slavio 85:80 pa sada na trećem mjestu ima dvije pobjede više od četvrtog Rudara. Rudar je u ovom susretu još jednom predvodio junior Jan Rošić-Novak, sa seniorskom utakmicom karijere u kojoj je ubacio 31 poen. Standardno dobar bio je i Marko Bedi koji je ubacio 22 poena, ali na žalost po Rudar, bili su jedini dvocifreni.
Iako je bio u nekompletnom sastavu, Dubravčan je potvrdio ulogu favorita protiv Vinice, a pitanje pobjednika riješili su već u prvih deset minuta poslije kojih su imali 17 poena prednosti. Razlika se iz minute u minutu samo povećavala, a na kraju je završilo s čak 44 poena viška. Krešo Klipić susret je završio s 20 poena dok je njegov brat Karlo zabio 11, za visokih 84:40.

Poredak: Globetka i Donji Kraljevec (22), Sjever Am. Dollar (20), Rudar (18), Lepoglava i Petrijanec (17), Dubravčan (15), Vinica (12).