Košarka 12.12.2018. 11:14. Zadnja izmjena: 12.12.2018. 11:15.

6. kolo

3. LIGA SJEVER (M): Donji Kraljevec i dalje stopostotan

Šest utakmica, šest pobjeda na kontu su Donjeg Kraljevca u trećoj ligi košarkaša. Oni su najugodnije iznenađenje prvog dijela prvenstva, a u ovom su kolu bili uvjerljivo bolji na gostovanju kod Lepoglave s 105:84. Iako je Donji Kraljevec nakon prve četvrtine bio u zaostatku od 21:18, sve je sjelo na mjesto u iduće dvije četvrtine. Već su do poluvremena Donjokraljevčani bili na plus sedam, a pitanje pobjednika su riješili u trećem periodu nakon kojeg su pobjegli na 26 poena razlike.

David Ivanović još je jednom pokazao klasu ubacivši Lepoglavi 39 poena (7 trica) dok je njegov brat Jakov zabio 21 (4 trice), dakle više od polovice ukupnog broja koševa Donjeg Kraljevca.

Čakovec Globetka je utakmicu u Kotoribi protiv Dubravčana odigrala bez prvog strijelca Aleksandra Golubića, ali zato se u sastav vratio Dejan Vugrinec, bio je tu i Danijel Podvezanec, a i Neven Levačić koji je propustio nekoliko utakmica. Dubravčan na domaćem terenu nije imao šansi, a samo dvije pobjede u prvih šest kola u Donjoj Dubravi sigurno nisu očekivali. Čakovec Globetka je sve riješila već u prvoj četvrtini nakon koje su bili na 20 poena prednosti. Do kraja utakmice razliku su povisili na konačnih plus 31. Vedran Vurušić je bio najbolji kod gostiju s 20 poena dok je Vugrinec zabio 18, a Nikola Novak 17 poena. Darko Varga koji se vratio nakon lakše ozljede, bio je najbolji strijelac kod Dubravčana s 18 poena dok je Adrian Zvošec postigao 17.

Rudar je imao velikih problema na gostovanju kod posljednje Vinice. U jednom nazovimo ga rukometnom dvoboju zbog malog broja poena, Rudar je do pobjede došao tricom za 43:40 na pola minute do kraja utakmice koju je zabio sve bolji i bolji junior Jan Rošić-Novak. On je ujedno bio jedini igrač koji je ubacio dvocifreni broj poena na utakmici i više od polovice koševa Rudara, točnije 22 (5 trica).

Rezultati: Lepoglava - Donji Kraljevec 84:105, Dubravčan - Čakovec Globetka 70:101, Vinica - Rudar 40:43, Sjever Am Dollar – Petrijanec 74:70

Poredak: Donji Kraljevec (12), Čakovec Globetka i Rudar (10), Sjever Am. Dollar, Petrijanec, Lepoglava i Dubravčan (8), Vinica (5).

Parovi 7. kola (15. prosinca): Rudar-Dubravčan, Petrijanec-Vinica, Donji Kraljevec-Sjever American Dollar, Čakovec Globetka-Lepoglava.