Košarka 09.08.2019. 09:13. Zadnja izmjena: 09.08.2019. 09:13.

Košarka

3+1 Gratis nezaustavljivi na međimurskoj Streetball sceni!

Ljeto je, a to je za košarkaše vrijeme 3 na 3 Streetball turnira. Dva takva održana su u posljednja dva tjedna u Donjem Kraljevcu i Čakovcu.

Ono što je bilo zajedničko za oba turnira su dvije stvari. Prva je ta da je oba turnira “zeznula“ kiša pa se s igranjem preselilo u dvorane dok je druga stvar pobjednička momčad. Naime, oba turnira je osvojila poznata 3 na 3 Streetball momčad iz Čakovca, 3+1 Gratis.

7. Streetball Open Donji Kraljevec

Krenimo s turnirom u Donjem Kraljevcu koji je bio sedmi po redu u organizaciji KK Donji Kraljevec, a u sklopu tamošnjeg proštenja.

Kao prvo, turnir je bio najmasovniji do sada, prijavilo se čak 12 momčadi koje su krenule u borbu za titulu najbolje haklerske ekipe u Donjem Kraljevcu. Nakon samo par odigrani “basketa“ na vanjskom terenu “Fundacije“ turnir je prekinula kiša, a to polako već postaje tradicija na turnirima u Donjem Kraljevcu. Nastavak je prebačen u dvoranu gdje su do polufinala došle momčadi 3+1 Gratis iz Čakovca, Gurni muški 4 iz Donjeg Kraljevca, Caffe Bar Rock iz Kotoribe te momčad Hespo koju su činili igrači Petrijanca i Ivanca iz susjedne županije.

U susretu za 3. mjesto susreli su se “susjedi“ Gurni muški 4 i Caffe Bar Rock, a pobjedu je odnijela domaća momčad Gurni muški 4.

Ulogu favorita u finalu opravdala je momčad 3+1 Gratis iz Čakovca te je pobjedom protiv Hespa obranila naslov. Igrali su u sastavu Mario Novak-Marek, Manuel Novak, Stjepan Kranjčec i Danijel Krajačić.

Dodajmo kako je pobjedu u šutiranju trica odnio Jurica Bigec iz Ivanca.

Bio je ovo još jedan u nizu odlično organiziranih turnira u Donjem Kraljevcu, a za iduću godinu im želimo da ih zaobiđe kiša!

ČK basket Feever IV

Turnir u Čakovcu doživio je svoje četvrto izdanje pod nazivom ČK Basket Feever IV, a igrao se u sklopu manifestacije Porcijunkulovo.

Turnir se trebao odigrati na popularnom Macanovom domu, ali ga je kiša potjerala u dvoranu I. Osnovne škole. Turnir se igrao u čak četiri kategorije pa krenimo od najmlađih.

  • Kategoriju U-11 osvojila je momčad Boston Warriors u sastavu: Jakov Rušnjak, David Toplek, Borna Kelkedi i Petar Režek.  Drugu poziciju zauzeli All Star Teletabisi (Edo Kraljić, Filip Sinković, Marin Kovač i Vid Bubek Kraljić) a treće mjesto osvojila je momčad Munja iz Varaždina (Mikulić Matej, Franko Miko, Leon Mežnarić i Andro Repalust).
  • Kategoriju U-13 osvojili su Teletabisi (Lovro Novak, Ivano Vaser, Leonard Kuqi i Niko Šarić). Drugo mjesto uzeli su Varaždinci (Vid Skenderović, Filip Slunjski i Karlo Jagić) dok je treće mjesto uzela momčad Crno bijeli svijet (Nikola Hren, Lukas Antonović, Luka Florijanić i Anastaz Arnaduovski).
  • Kod kategorije U-15 najbolja je bila momčad BIG 4 (Vedran Gašparić, Ivano Čajić, Rajan Šartaj i Mihael Solar). Čakovečka trojka zauzela je drugo mjesto (Luka Dakić, Jakov Majnarić i Vedran Novaković) dok je treće mjesto pripalo ekipi GSW (Marko Cmrečki, Jan Novak, Franjo Kranjčec i Robert Strnad).
  • Posljednja se igrala “teškaška“ ALL STAR kategorija, a turnir je kao i u prethodna tri do sada osvojila momčad 3+1 Gratis u sastavu Danijel Krajačić, Stjepan Kranjčec te Manuel i Mario Novak. Drugi su bili Međimurski lepi dečki (Vedran Biševac, Aleksandar Golubić, Nikola Novak i Boris Strahija) dok je treća bila momčad iz Donjeg Kraljevca pod nazivom Gurni muški 4 (David i Jakov Ivanović, Mihael Ružić i Nikola Balent).

Za kraj međimurske Streetball sezone slijedi još turnir u Kotoribi pod nazivom “Memorijal Bojan Zvošec“ koji je najdugovječniji turnir ovakvog tipa u Međimurju. On je na rasporedu 17. kolovoza.