Košarka 23.07.2018. 17:06. Zadnja izmjena: 23.07.2018. 17:08.

Košarka

“3+1 gratis“ opet najbolji u Donjem Kraljevcu

Košarkaški klub Donji Kraljevec prošlog je vikenda održao 6. noćni Streetball turnir “Donji Kraljevec 2018“. Turnir je bio tradicionalno odlično organiziran, a svi natjecatelji i posjetitelji mogli su uživati u odličnoj košarci i delicijama s roštilja, langošima i hladnim pićima.

Ove je godine na turniru sudjelovalo osam ekipa iz Kotoribe, Čakovca, Donjeg Kraljevca, Donjeg Hrašćana i Hodošana. Nakon što je svaka ekipa odigrala protiv svake ekipe, najbolje četiri ekipe izborile su plasman u polufinale. Prije polufinalnih utakmica održano je i natjecanje u šutiranju trica koje je nakon dvostrukog pripetavanja osvojio Leonard Kovač, mlada nada domaćeg KK Donji Kraljevec.

Polufinalni susreti bili su vrlo zanimljivi, a iznenađenje su priredili mladi domaći košarkaši koji su igrali za momčad “Junci“ (Moharić, Krušelj, Lepen, Vlah). Oni su bili bolji od svojih starijih suigrača iz kluba i jednih od favorita turnira, momčadi “Gurni muški 4“ (David Ivanović, Jakov Ivanović, Ružić, Švenda). Definitivno veseli vidjeti kako mladi talenti polako stižu starije suigrače! Drugi polufinalni par činila je još jedna mlada domaća momčad pod nazivom “Sejedno“ (Mikec, Međimurec, Fuš, Sinković-Gašparić) koja je poražena od najpoznatije međimurske Streetball ekipe “3+1 gratis“ iz Čakovca.

Utakmice za odličja osvojile su iskusnije ekipe. “Gurni muški 4“ bili su u susretu za treće mjesto bolji od ekipe “Sejedno“. U finalu je momčad “3+1 gratis“ uspješno obranila prošlogodišnji naslov prvaka, a igrali su u sastavu. Igor Drk, Stjepan Kranjčec i Mario Novak-Marek.

KK “Donji Kraljevec“ posebnu zahvalu za pomoć u organizaciji i omogućenju da se turnir održi upućuju Općini Donji Kraljevec, Mesnicama KIŠ-preradi mesa Donji Kraljevec, Kraljevskim slasticama d.o.o. kao i svim volonterima te članovima kluba.