Košarka 22.04.2017. 13:30. Zadnja izmjena: 22.04.2017. 14:30.

Final Four C-1 lige sjever

Čakovec Globetka i Dubravčan za naslov prvaka!

Jučer su u Kotoribi odigrani polufinalni susreti Final Foura C-1 lige sjever u kojima su se sastali Čakovec Globetka i Lepoglava te Petrijanec i Dubravčan. Oba Međimurska sastava ostvarila su uvjerljive pobjede i zasluženo se plasirala u finale.

Na teren su prvo izašli prvoplasirana Čakovec Globetka nakon regularnog dijela natjecanja i četvrtoplasirana Lepoglava, a nakon njih drugoplasirani Petrijanec protiv trećeplasiranog Dubravčana koji je u regularnom dijelu izgubio oba susreta od Petrijanca, ali je dobio ovaj koji je bio najbitniji.

Čakovec Globetka-Lepoglava 92:63 (23:12, 26:8, 21:16, 22:27)

Čakovec Globetka: Podvezanec 11, Levačić 6, Golubić A. 14,Novak, Vurušić 8, Terek 11, Franjić 5, Golubić N. 6 Marković 5, Vugrinec 15, Škoda 4, Capek 7.

Branitelji naslova, Čakovec Globetka bila je apsolutni favorit u ovom susretu. Kada tu još dodamo izostanak iskusnih Komesa i Karpova kod Lepoglave, pitanje pobjednika bilo je poznato i prije samog početka. Nije ovo podcjenjivanje lepoglave koja ima kvalitetnu ekipu, ali Čakovec Globetka je stvarno toliko kvalitetnija.

Odmah od početka prvaci su u obranu naslova krenuli silovito, dobivši taj period s 23:12 u kojem je prekaljeni Dejan Vugrinec ubacio devet, a Aleksandar Golubić i Neven Levačić po šest poena. Sva neizvjesnost i definitivno pitanje pobjednika riješeni su u drugoj četvrtini koju Čakovec Globetka dobiva s 26:8 za ogromnih plus 29 na poluvremenu. Lepoglava je u prvih 20 minuta ubacila samo 20 poena što znači da je obrana čakovečkog sastava bila na vrlo visokoj razini.

Razliku su nakon treće četvrtine još malo povisili pa se u posljednju dionicu ušlo s plus 34. Tek u posljednjih deset minuta, lepoglava dolazi do daha i taj period riješava u svoju korist i smanjuje na konačnih minus 29.

Globetka je u ovoj pobjedi imala četiri dvoznamenkasta igrača, Vugrinec je ubacio 15, sve u prvom poluvremenu, a 14 Aleksandar Golubić.


Petrijanec-Dubravčan 80:95 (19:24, 26:20, 14:28, 21:23)

Dubravčan: Varga 21, Zvošec A. 18 Fuš I. Sabol, Seličanec, Fuš P. 6, Blažeka 18, Matulin 8, Ribić 13, Zvošec F. 11.

Kao što smo u najavi ovog polufinalnog para napisali, Petrijanec je u susret ušao kao favorit jer su slavili oba puta u regularnom dijelu, a i puno su iskusniji, ali da Dubravčan nije bez šansi, posebno ako “poludi“ njihov najbolji igrač Darko Varga. Upravo to se i desilo. Varga je silovito krenuo u prvoj četvrtini u kojoj je postigao 13 od 21 poena ukupno i donio Dubravčanu vodstvo od pet poena razlike po isteku tog perioda.

Igrači Petrijanca zaigrali su puno bolje u drugoj četvrtini i na krilima odličnog Dine Benka (brat bivšeg nogometnog reprezentativca Leona Benka) koji je postigao devet poena u ovom periodu, preokreću i na poluvrijeme odlaze s vodstvom 45:44. Dodajmo kako je Benko ukupno u prvom poluvremenu ubacio ukupno 17 poena i dobro je koristio to što se obrana Dubravčana koncentrirala na Klanečeka, Škerbića i Magaša.

Odlična obrana Dubravčana u trećoj četvrtini riješila je pitanje pobjednika. Petrijancu su dozvolili samo 14 postignutih poena, a Benko u drugom poluvremenu nije postigao niti jedan jedini poen. Raspoloženi u napadu kojim je dirigirao Varga postižu 28 poena i u posljednju dionicu ulaze s 13 poena prednosti. Prednost do kraja susreta više nisu ispuštali i na kraju zasluženo slavili s 95:80 za finale protiv Čakovec Globetke.  Uz gore spomenutog Vargu, odlične partije su za Dubravčan pružili mladi Adrian Zvošec i Patrik Blažeka s po 18 poena!

Najava finala

Susreti za treće mjesto i finale igraju se danas u Čakovcu. Mjesto odigravanja je dvorana I. Osnovne škole, a utakmice se igraju u 17 i 19 sati.

Prvo će u 17 sati na teren poraženi u jučerašnjim polufinalnim susretima. Biti će to Zagorski derbi u susretu za treće mjesto između Petrijanca i Lepoglave.

19:00 Finale: (1.) Čakovec Globetka - (3.) Dubravčan

Čakovec Globetka i Dubravčan sastali su se u 9. i 20. kolu regularnog dijela C-1 lige, a oba je puta slavila Čakovec Globetka. Prvo su u 9. kolu na domaćem terenu ostvarili pobjedu rezultatom 93:74 predvođeni Aleksandrom Golubićem koji je zabio 25 dok je Daniel Podvezanec ubacio 20 koševa. Kod Dubravčana je bio najbolji Darko Varga s 19 poena.

U 20. kolu igranom u Kotoribi gdje Dubravčan igra svoje domaće utakmice, Čakovec Globetka je slavila s 69:86, a do pobjede ih je predvodio Podvezanec s 25 koševa.  Čakovec Globetka je dakle u ovoj sezoni pobjeđivala Dubravčan u prosjeku s 18 poena razlike. Podvezanec je u tim susretima ubacivao u prosjeku 22,5 poena i očito je da mu Dubravčan leži. Raspoložen je protiv Dubravčana bio i Aleksandar Golubić s 19 poena u prosjeku.

Čakovec Globetka je veliki favorit u ovom finalu, a posebno će veliku prednost imati ispod koševa gdje imaju Dejana Vugrinca, Vedrana Vurušića i Nikšu Golubića. Dubravčan je upravo tu najtanji i žele li danas do iznenađujuće pobjede, cijela momčad mora odigrati iznad svog prosjeka. Najveća prijetnja Čakovec Globetki biti će u organizatoru igre Darku Vargi, Franji Zvošecu, a pridruže li im se dobrim igrama mladići Petar Fuš, Adrian Zvošec, Patrik Blažeka i Bruno Ribić, mogli bi gledati zanimljivo finale!

Osvoji li Čakovec Globetka naslov prvaka, biti će im to šesti u nizu što je rekord koji će teško biti oboren u ovom rangu natjecanja. Poraze u posljednjih šest sezona u Čakovcu broje skoro pa na prste jedne ruke.

Dođite u dvoranu I. O.Š. na završnicu prvenstva C-1 lige i uživajte u kvalitetnoj košarci!