Košarka 09.01.2020. 08:09. Zadnja izmjena: 09.01.2020. 08:12.

Košarkaški turnir

Čakovec i Grafičar osvojili Turnir “Nova 2020“

Tradicionalni međunarodni košarkaški Turnir “Nova 2020“ u organizaciji Košarkaškog kluba Međimurje, održan je u broju koji je na dresu nosio najbolji košarkaš ikada, naravno riječ je o Michaelu Jordanu. Bilo je ovo 23. izdanje turnira, a naše tri momčadi koje su nastupile na njemu prikazale odličnu košarku. 

Košarkaši Čakovca osvojili su turnir u kategoriji mlađih kadeta (2005. i mlađi) dok je Međimurje poraženo u finalu u kategoriji dječaka (2007. i mlađi) od Grafičara minimalnom razlikom i samo je malo sreće falilo da i oni budu na tronu. Međimurje je imalo momčad i u kategoriji Mlađih kadeta, a tamo su završili na trećem mjestu.

Čakovec je u turnir krenuo pobjedom nad mađarskim ZTE-om 52:40. Uslijedila je pobjeda protiv Sjevera iz Varaždina s 57:35, a nakon toga i protiv austrijskog prvoligaša Reiffeisen UBSC-a iz Graza. To im je donijelo prvo mjesto u skupini i finalnu utakmicu protiv još jednog prvoligaša, točnije HT Premijerligaša, Dubravu iz Zagreba. Čakovec je bio bolji s 57:48. Najboljim igračem turnira proglašen je Lovro Horvat iz redova KK Čakovec. Najbolji strijelac turnira bio je Teodor Poljak iz Redova KK ABC Zadar. Spomenimo i kako su košarkaši Međimurja u ovoj kategoriji osvojili treće mjesto pobjedivši u skupini ABC Zadar 63:51 dok su poraz upisali od Dubrave rezultatom 74:53. U susretu za treće mjesto slavili su protiv mađarskog ZTE-a 70:60.

Konačni poredak: 1. KK Čakovec, 2. Dubrava Zagreb, 3. Međimurje, 4. ZTE Zalaegerszeg, 5. UBSC Graz, 6. ABC Zadar, 7. Sjever Varaždin, 8. BLF Budimpešta 

U kategoriji dječaka najbolji je bio Grafičar iz Ludbrega pobjedivši u finalu Međimurje s 53:52. Međimurje je u turnir krenulo pobjedom nad Vindijom 77:20, a nakon toga bili su bolji od austrijskog UBSC-a iz Graza s 58:32. To im je donijelo prvo mjesto skupine i finale koje su izgubili od Grafičara gore spomenutim rezultatom. Najboljim igračem turnira bio je proglašen   iz redova pobjednika dok je najbolji strijelac došao iz redova Međimurja, a riječ je o Nikoli Hrenu. 

Konačni poredak: 1. Grafičar Ludbreg, 2. Međimurje, 3. ZTE Zalaegerszeg, 4. UBSC Graz, 5. Dražen Petrović Šibenik, 6. Dubrava Zagreb, 7. ABC Zadar, 8. Vindija Varaždin. 

Turnir je bio opet organiziran na vrhunskoj razini, tribine su bile pune, a košarka koju su pokazali najmlađi vrlo kvalitetna!