Košarka 19.12.2019. 07:52. Zadnja izmjena: 19.12.2019. 07:52.

Ivanec

Druga liga košarkaša sjever: Igor Drk donio pobjedu Međimurju

Košarkaši Međimurja velikim su preokretom u posljednjoj četvrtini došli do pobjede u Ivancu, a pobjedu im je donio Igor Drk tricom s osam metara na osam sekundi do kraja utakmice.

IVANČICA-MEĐIMURJE 71:73 (22:14, 20:22, 25:21, 4:16)

MEĐIMURJE: Novak M. 4, Pongrac T. Drk I. 24, Golik I. 6, Ostoja D. 8, Kranjčec S. 12, Horvat S. 9, Rusak L. Kljajić V. Krajačić D. Kranjčec M. 10, Bartolić L.

Košarkaši Međimurja u Ivanec su otišli bez najboljeg igrača Danijela Krajačića koji nije igrao zbog bolova u koljenu, a nije bilo ni trenera Marija Novaka zbog bolesti.

Kada tu dodamo da su igrači Međimurja odigrali jednu lošu utakmicu u prvih 30 minuta, malo je falilo da ih nadahnuti i šuterski precizni domaćini ne kazne.

Ivančica je već u prvih 10 minuta pokazala da će biti tvrd orah Međimurju, a između ostalog poslali su im poruku tjedan dana ranije kada su odlično parirali Grafičaru u Ludbregu. Domaći su košarkaši nakon prvih 10 minuta imali osam poena prednosti. Izjednačenu drugu četvrtinu uspjelo je dobiti Međimurje, ali sa svega dva poena razlike za minus šest na poluvremenu.

Ivančica je bila nešto bolja u trećem periodu koji je dobila s 25:21 za plus deset uoči posljednjih deset minuta. Kada su vidjeli da bez dobre obrane neće moći ništa, naši su košarkaši stisnuli i nisu dozvoljavali domaćinima toliko otvorenih šuteva kao ranije u utakmici. Mislav Kranjčec je u završnici utakmice Međimurju donio izjednačenje na 70:70 nakon što je ukrao loptu i položio u kontri. Nakon nekoliko neuspješnih napada s obje strane, domaćini staju na liniju slobodnih bacanja i pogađaju jedno od dva bacanja za vodstvo 71:70. Međimurje je krenulo u posljednji napad, a lopta dolazi u ruke Igoru Drku koji pogađa preko ruke tricu s osam metara i to s istekom napada, za vodstvo Međimurja 73:71. Do kraja utakmice je ostalo 20-ak sekundi, a domaćini imaju za čime žaliti Prvo su promašili dva slobodna bacanja za poravnanje, a nakon što su skočili u napadu, imali su još dva šuta za tri poena i moguću pobjedu, ali na njihovu žalost, a sreću košarkaša Međimurja nisu bili precizni.

U odsustvu Krajačića, lidersku je ulogu preuzeo Igor Drk, ubacio je 24 poena (6 trica) i vodio Međimurje do pobjede. Veliku je pomoć imao u braći Kranjčec, posebno u obrambenom djelu, Stjepan je zabio 12, a mlađi Mislav 10 poena.

U idućem kolu, posljednjem prvog dijela prvenstva, Međimurje će ugostiti momčad Virke iz Virovitice.