Košarka 05.03.2020. 08:37. Zadnja izmjena: 05.03.2020. 08:39.

Dramatična utakmica

Druga liga košarkaša sjever: Nova drama Međimurja, nova pobjeda!

Košarkaši Međimurja odigrali su još jednu dramatičnu utakmicu. Oni su na gostovanju kod predposljednjeg Radnika u Križevcima imali sve u svojim rukama nakon prvog poluvremena i vodstva od 13 poena razlike. Tada je uslijedio katastrofalni treći period kojeg domaćini dobivaju s 15 poena prednosti i preokreću rezultat, ali Međimurje je na kraju ipak uspjelo doći do minimalne pobjede koja se na kraju može pokazati kao vrlo bitna. Naime, sljedeće kolo u Čakovcu gostuje Grafičar i to će biti utakmica koja će odlučiti o prvaku Druge lige sjever. Da je Međimurje upisalo poraz od Radnika, tada bi morali ganjati pobjedu protiv Grafičara od najmanje osam poena prednosti za prvo mjesto, ovako, biti će dovoljna pobjeda bilo kojom razlikom.

  • RADNIK-MEĐIMURJE 78:79 (22:19, 13:29, 25:10, 18:21)

MEĐIMURJE: Novak Mat. 4, Pongrac T. Drk I. 6, Golik I. 6, Kranjčec S. 7, Horvat S. 5, Krajačić D. 23, Kranjčec M. 13, Bartolić L. Novak Mar. Rusak L. Ostoja D. 15, Bartolić L.

Gostovanje kod Radnika u Križevcima i iskusnog lisca, trenera Ante Tomasa nikada nije lagan zadatak. Dokaz tome je i utakmica u kojoj je Međimurje opasno živjelo u drugom poluvremenu. Početni period otišao je na stranu Radnika koji je krenuo nadahnuto protiv naše momčadi.

Međimurje je odigralo odličnu drugu četvrtinu u kojoj su potpuno nadigrali i razbili Radnik te na odmor otišli s visokih 13 poena prednosti.

Uslijedila je tada treća četvrtina koju će u našem sastavu svi htjeti zaboraviti čim prije. Promašivali su se “ziceri“, stao je vanjski šut, a domaćini su to iskoristili i malo po malo počeli stizati prednost, a do kraja četvrtine i prestići i doći do vodstva od dva poena razlike!

Košarkaši Međimurja uspjeli su konsolidirati svoje redove u posljednjih deset minuta. Iako je bilo neizvjesno tijekom cijele četvrtine, na 30 sekundi do kraja naši su košarkaši došli do pet poena prednosti i tu su riješili pitanje pobjednika. Radnik je do kraja uspio smanjiti na minus jedan, ali pobjeda nije došla u pitanje.

  • Danijel Krajačić opet najbolji u redovima Međimurja, ubacio je 23 poena dok je Davor Ostoja ubacio 15.

Sada slijedi utakmica koju smo svi čekali, dvoboj protiv Grafičara u Čakovcu koji će odlučiti o prvom mjestu. Utakmica bi se trebala igrati u subotu (07. ožujka) s početkom u 17:30 sati. Termin još nije potvrđen, ali najvjerojatnije će biti tako. Detaljnu potvrdu potražite tokom tjedna na Facebook stranicama KK Međimurje.

Ostali rezultati 17. kola: Podravac-Ivančica 89:62, Koprivnica-Virka 83:77, Petar Zrinski-Labrada 101:83, Vindija-Bjelovar (igra se kasnije), Grafičar slobodan.

Parovi 18. kola (7. ožujka): Međimurje-Grafičar, Labrada-Koprivnica, Virka-Podravac, Ivančica-Vindija, Bjelovar-Radnik, Petar Zrinski slobodan.