Košarka 19.11.2019. 11:09. Zadnja izmjena: 19.11.2019. 11:10.

2. liga

Druga liga košarkaša sjever: Radnik radio probleme Međimurju, pobjeda ipak ostala u Čakovcu

Košarkaši Međimurja došli su do očekivane pobjede protiv Radnika iz Križevaca, ali uz puno muke, nakon što su najviše svojim greškama prosuli 19 poena razlike iz treće četvrtine.

  • MEĐIMURJE-RADNIK 97:89 (22:22, 25:18, 27:22, 23:27)

MEĐIMURJE: Novak M. 11, Pongrac T. Drk I. 12, Golik I. 11, Ostoja D. 15, Kranjčec S. 17, Horvat S. 7, Bartolić L. Rusak L. Kljajić V. Krajačić D. (cap) 24.

Košarkaši Međimurja i Radnika u prvoj su dionici odigrali ravnopravnu utakmicu pa ne čudi poravnati rezultat 22:22 nakon prvih deset minuta. U drugoj četvrtini bolja igra košarkaša Međimurja koji na “veliki odmor“ odlaze s sedam poena prednosti.

Naši su košarkaši u trećoj dionici došli do najviših 19 poena razlike na susretu, ali u završnici četvrtine ipak malo padaju i dozvoljavaju protivniku da smanji na 12 koševa minusa uoči posljednjih deset minuta.

U posljednjoj smo četvrtini vidjeli svašta. Puno grešaka košarkaša Međimurja što su gosti znali iskoristiti i vratiti se u utakmicu. Nakon što je Vanja Kljaić iz redova Međimurja bio isključen (svirana mu treća osobna pogreška u nizu, neprimjereno je ragirao, zaradio tehničku pogrešku, a nakon toga i isključujuću), košarkaši Radnika dobivaju pet slobodnih bacanja i loptu sa strane. To su iskoristili i smanjili na svega pet poena minusa. Tada se pojavio Matija Novak i s tri pogođene trice vratio Međimurje u mirnije vode. Na kraju zaslužena pobjeda Međimurja koja je trebala biti puno uvjerljivija da nije bilo toliko grešaka.

Danijel Krajačić bio je najbolji kod Međimurja s 24 poena, Stjepan Kranjčec je zabio 17, a Matija Novak 11 od čega je 9 poena zabio u ključnoj, posljednjoj četvrtini.

Iduće kolo donosi Međimurju veliki derbi, gostovanje kod Grafičara u Ludbregu. Biti će im ovo drugi ovosezonski dvoboj koji se igra u Ludbregu. Međimurje je bilo bolje u finalu Kupa igranom prije dva tjedna, a sada slijedi prvenstveni dvoboj u kojem će Međimurje biti jače za najboljeg igrača Danijela Krajačića i organizatora igre Stjepana Kranjčeca. Kup dvoboj su propustili zbog ozljeda.

Ostali rezultati 6. kola: Ivančica-Podravac 73:110, Labrada-Petar Zrinski 84:85, Virka-Koprivnica igra se kasnije, Bjelovar-Vindija igra se kasnije, Grafičar slobodan, zaostala utakmica 5. kola: Podravac-Bjelovar 114:79.

Parovi 7. kola (23. studenog): Koprivnica-Labrada, Podravac-Virka, Vindija-Ivančica, Grafičar-Međimurje, Radnik-Bjelovar.