Košarka 12.02.2020. 08:53. Zadnja izmjena: 12.02.2020. 08:53.

Košarka

DRUGA MUŠKA LIGA SJEVER: Međimurju još jedna neizvjesna završnica

Nakon velikog preokreta i pobjede u Vrbovcu u prošlom kolu, košarkaše Međimurja čekao je novi težak protivnik. U Čakovcu je gostovala četvrtoplasirana Koprivnica koja je našim košarkašima zadavala puno problema, ali pobjeda je ipak otišla na stranu Međimurja. Ono što je sve zanimalo u ovom, 14. kolu bio je dvoboj Grafičara i Podravca u Ludbregu. Slavio je Grafičar s 86:76 i kako se čini, izbacio Podravac iz utrke za naslov prvaka jer sada zaostaju za dvije pobjede iza Međimurja i sastava iz Ludbrega.

  • MEĐIMURJE-KOPRIVNICA 83:78 (24:16, 14:21, 23:21, 22:20)

Međimurje: Novak M. 14, Pongrac T. Drk I. 11, Golik I. 6, Ostoja D. 12, Kranjčec S. 15, Horvat S. 2, Rusak L. Kljajić V. Krajačić D. (cap) 20, Kranjčec M. 3.

Za Međimurje je utakmica protiv Koprivnice bila “preslika“ one iz Vrbovca prije tjedan dana, barem što se prvog poluvremena tiče. Naši su košarkaši krenuli bolje i dobili prvu četvrtinu s osam poena prednosti, ali onda je uslijedio loš drugi period i povratak Koprivnice u egal do kraja prvog poluvremena koje je Međimurje dobilo s minimalnih 38:37.

Velike probleme je Međimurju radio Vladimir Beljan (30 poena), ali i bivši igrač Međimurja Domagoj Kuzmić (19 poena).

Drugo poluvrijeme bilo je vrlo neizvjesno, ali iskustvo košarkaša Međimurja na kraju je presudilo da dođu do nove pobjede. Danijel Krajačić bio je prvo ime Međimurja s 20 poena, 15 je ubacio Stjepan Kranjčec, a poen manje Matija Novak.

Iduće 15. kolo Međimurju donosi novi veliki i teški izazov. Gostovanje kod Podravca u Virju. Pobjedom bi Međimurje potpuno izbacilo Podravac iz bilo kakvih kombinacija za naslov prvaka, ali i sebi olakšalo u dvoboju protiv Grafičara. Ukoliko dobe u Virju, Međimurju će bilo kakva pobjeda protiv Grafičara biti dovoljna za prvo mjesto, ako naravno negdje ne kiksaju. Ako izgube u Virju, onda će ganjati pobjedu od osam poena razlike jer moraju ganjati minus sedam iz prvog susreta u Ludbregu. Za pobjedu u Virju biti će potrebna puno bolja igra nego protiv Koprivnice i Petra Zrinskog.

Ostali rezultati 14. kola: Ivančica-Labrada 84:62, Grafičar-Podravac 86:76, Bjelovar-Petar Zrinski -, Radnik-Vindija -.

Parovi 15. kola: Vindija-Grafičar, Podravac-Međimurje, Koprivnica-Bjelovar, Petar Zrinski-Ivančica, Labrada-Virka, Radnik slobodan.